Събития

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Дa дарим надежда на малката Сияна от Мездра

  17.10.2017 11:18             
ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Дa дарим надежда на малката Сияна от Мездра

„Много е трудно за мен да бръкна дълбоко в душата си и да споделя със всички вас онези моменти от живота ни , които всъщност ме карат да остана безмълвна. Затова ще бъда максимално искрена.

Нашето детенце има нужда от вашата помощ! Пишейки това не се почувствах слаба, защото осъзнах, че човек търси помощ не защото е слаб, а защото знае, че не е сам“, с тези думи една майка потърси помощ за своето чедо – малката Сияна от Мездра. 3-годишнoто момиченце се нуждае спешно от скъпоструващо лечение със стволови клетки, за да продължи да живее и да се радва на живота. Терапията струва 32 000 долара, които са непосилни за семейството й.

Сияна е родена на 23 април 2014 г., два месеца по-рано от предвиденото, „благодарение“ на вродено запушване на дванадесетопръстника – дуоденална атрезия.

На третия ден от раждането си претърпява 3-часова животоспасяваща операция в болница „Пирогов“. Следват 11 дни в очакване дали пасажа ще тръгне по червата и дали детето ще оцелее. За щастие малката Сияна се преборила. След това лечението й продължава в неонатологията на СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“-гр.София, където непрекъснато е проследявана. Периодично й се е правела трансфонтанелна ехография, заради хематомите, които получила при преждевременното раждане. И така, уж всичко с главичката й било наред, докато 8 месеца след раждането си тя не отключила епилепсия, а малко по-късно централното кординационно смущение, което имала, не преминало в детска церебрална парализа.

„В такива моменти човек се пита „Защо на мен?“, „Какво лошо направих?“ Но всъщност знаехме, че правилния път за спасението на Сиянка е не самосъжалението, а вярата и непрекъснатата борба в търсене на пътища за нейно лечение. Така стигнахме до информацията за лечението със стволови клетки. С посредничеството на „ Медикъл Караджъ“ успяхме да се свържем Лив хоспитъл в Истанбул и с проф. Ердал Карайоз, който дава надежда, че след присаждането на стволовите клетки, състоянието на Сиянка значително ще се подобри. Нужната сума за 4 вливания е 32 000 $, за жалост непосилна за нашето семейство. А в същото време това лечение не се финансира в България!“, разказват родителите на малката красавица и споделят:

„Има ли човек право в такава ситуация да мечтае?! Не знам, но знам със сигурност, че не трябва да се отказва! Просто няма място за отстъпление! Всъщност никога не съм преставала да вярвам, че един ден Сиянка ще тича след своите приятели на детската площадка, ще ме нарича не със звука „М“, а с думата мамо, ще ми разказва любимата си приказка не с жестове, а с думички.

Често, вървейки по нашия нелек път, се виждаме като Йовковите герои в търсене на „бялата лястовица“-надеждата. А какво е надеждата?

НАДЕЖДАТА сте всички вие приятели – близки, далечни, непознати. На всички вас, които ще застанете до нас и ще помогнете нашата усмихната Сияна да израстне самостоятелна и щастлива, предварително БЛАГОДАРИМ!“.

 

От „Конкурент“ призоваваме всички добри хора да се отзоват и всички заедно да помогнем на малката Сияна!

 

Дарителска сметка в Райфайзенбанк (България) ЕАД

ТИТУЛЯР: SIANA STANISLAVOVA MANIOVSKA / СИЯНА СТАНИСЛАВОВА МАНЬОВСКА

IBAN : BG05RZBB91551008596670  – BGN

IBAN : BG30RZBB91551OO8596705  – USD

BIC : RZBBBGSF

Пейпал за дарение: [email protected]
Линк за пейпал дарение: https://www.paypal.me/maniovska