Свят

Задават се „термостатни войни“ между мъжете и жените. Какво означава това?

  17.10.2017 10:01             
Задават се „термостатни войни“ между мъжете и жените. Какво означава това?

Сред една трета от британските двойки се разразяват люти скандали заради силата наотоплението в помещенията, тъй като дамите се нуждаят от по-висока температура, за да се чувстват комфортно, пише в. "Метро". Във връзка с предстоящия отоплителен сезон отново ще тръгнат "термостатните войни" между представителите на нежния и на силния пол.

Те си имат естествено физиологическо обяснение, пише вестникът. Мъжете по природа са по-студенолюбиви същества, докато на дамите им трябва по-висока температура, за да се чувстват комфортно.

Обикновено отоплението в помещенията е фиксирано на 20 градуса по Целзий. Това е прекалено студено за жените, които се чувстват най-добре при температури от 24-25 градуса. А това е с 2,5 градуса повече от идеалната околна топлина, предпочитана от мъжете.

Предишни изследвани доказаха, че при студено време, температурата на ръцете на жените е с 3 градуса по-ниска от тази на мъжете. Това се дължи на женския хормон - естрогена.

Той леко сгъстява кръвта на дамите и това ограничава кръвния поток към крайниците им. Когато са в овулация и нивото на естроген е голямо в организма им, жените се чувстват много по-студени.

Други проучвания установиха ,че дамите са дискриминирани на работното място. В повечето офиси климатиците са настроени спрямо метаболизма на мъжете, а не спрямо този на жените.