Събития

Ремонтът на пътя до “Леденика” тече на пълни обороти

  16.10.2017 16:14             
Ремонтът на пътя до “Леденика” тече на пълни обороти

4000 кв. м. от компрометираната настилка по улица “Вратица” (част от пътя Враца – “Леденика”) вече са отстранени и се полага специална бетонова подложка. Това съобщи в личния си блог кметът на Община Враца Калин Каменов.

”След 7 дни върху въпросната основа ще се нанесе първия слой асфалт. Както беше и при ремонта на бул. “Васил Кънчов”, вторият слой ще се полага през пролетта. Целта е пътищата да бъдат максимално удобни за почистване през зимата.

От сряда тази седмица започва работа по бул. “Христо Ботев”. Градската част на проекта от Надлеза до Червения площад ще се работи на три етапа. Оптималната цел е до края на ноември (ако позволи времето) всички отсечки в града да имат по един нов слой асфалт.

Противно на спекулациите, които недоброжелатели пускат сред хората, искам да кажа още веднъж две важни неща: Технологията за рекултивация на компрометираните пътни участници нито е финансово неизгодна, нито замърсява природата. Чух и мнения, че строителите унищожават здрави плочки и бордюри. Уверявам Ви, че всички материали, които са годни за използване се складират при нас и ще бъдат ползвани за ремонти в междублокови пространства и в селата“, увери врачанският градоначалник.