Спорт

Жената на Юли го изведе до втори бронз от световното по борба /Снимки/

  15.10.2017 21:13             
Жената на Юли го изведе до втори бронз от световното по борба /Снимки/

Юлиян Димитров спечели втори бронзов медал от световното първенство по борба за ветерани в пловдивската зала „Колодрума”. При дебюта си в свободния стил врачанинът намери място на стълбичката в категория до 100 кг в дивизия „А” за 35-40-годишни. За първи път в живота си той участва в тази разновидност на борбата, в която спец е неговата половинка Ирена Георгиева. Затова именно тя беше на треньорския стол, а Димитър - синът в спортното семейство, правеше отблизо снимки и клипове на баща си.  

Юлиян загуби на старта от Гадзимурад Таймазов с 0:10, но руснакът победи в следващата среща и по този начин прати националът от Ботев 93 да играе за 3-5 място. Там Димитров беше безкомпромисен срещу Бенджамин Ван Ройен. Българинът се наложи над съперника си от ЮАР с 12:2 за 1.23 мин. Юли поведе с 4:0, след което беше хвърлен и Ройен взе 2 т., оказали се единствените в актива му, тъй като до края врачанинът буквално го удари в земята.

Шампион в категорията стана Рамезан Шафари Черати от Иран, следван от руснака Таймазов.

Преди кантара Юлиян, Ирена и Димитър намериха време да видят представянето на племенничката на бореца Денислава Георгиева в международния турнир „Тракия Елит”. В Пловдив грацията се изяви демонстративно заедно с ансамбъла по естетическа гимнастика, който през следващата седмица ще представи страната ни на европейското първенство.