Събития

BG стандартите на Светльо Тодоров КОМЕНТАР

  15.10.2017 13:26             
BG стандартите на Светльо Тодоров КОМЕНТАР

Старши-треньорът на „Ботев“ /Гълъбово/ Светослав Тодоров изнерви в събота до краен предел медиите, докато застане пред камери и микрофони, за да коментира безличното 0:0, което тимът му изкопчи във Враца срещу лидера. Нещо повече, наставникът опита да финтира журналистите с оправданието, че „има работа“. В същото време възпитаникът на доказана школа в света като английската се скри в съблекалнята.

Не му прави чест на Тоди, както и досега ласкаво го наричат феновете на „Портсмут“, където като футболист направи не един и два бляскави мача и си заслужи място сред легендите на "Помпи". Но, ако си беше позволил да размотава медиите на Острова, едва ли някой щеше да го чака. А и щеше да понесе убийствени критики, защото в нормалните държави треньорите имат задължения, а част от тях са да говорят след мач.

Този дребен детайл от мача нямаше да направи впечатление никому, ако не се беше случил за втори път с Тодоров в рамките на няколко месеца. Предишният беше, когато водения от него „ЦСКА-2“ падна с 2:3, а наставникът пак отсвири медиите.

Всъщност, разбираемо е нежеланието му да коментира мач, в който от 90 игрови минути, неговите футболисти бавеха, симулираха и разиграваха топката с едничката цел да не загубят. Но тъй като това също е част от играта, затова никой не му се сърди.

Даже в България обаче има стандарти, с които всички треньори се съобразяват, като например участието в пресконференции след мачовете в професионалния футбол. Това си задължение Тодоров ще трябва да си спомни следващия път, когато дойде за мач във Враца и е длъжностно лице! Защото много по-големи треньори и по-велики от него футболисти са отговаряли на въпросите на журналисти, без да ги размотават!

 

Георги Александров, главен редактор на "Конкурент"