Крими

Жена изгоря в дома си ОБЗОР

  15.10.2017 13:18             
Жена изгоря в дома си ОБЗОР

Възрастна жена от врачанското село Лиляче изгоря в дома си, след като къщата й се запали в неделя сутринта. Пристигналите на място пожарникари потушили пламъците, но се натъкнали на зловеща находка – обгорелият до неузнаваемост труп на 85-годишната Милица Йорданова.

Според местните хора, бабата е имала психични проблеми и е била трудно подвижна. Тепърва криминалисти ще установят дали е вярно, че тя сама е предизвикала пожара, отнел живота й.

Местни младежи видели, че лампата в стаята й свети към 6 часа сутринта. Час по-късно комшийка съзряла, че от къщата на старицата излиза дим не само от комина, но и от прозорците. Повикала помощ, но докато дойдат огнеборците от Враца, огънят убил възрастната жена. Очевидци твърдят, че месата на бабата били буквално изпечени.

Най-вероятно баба Милица е решила да се стопли, като запали огън в печката, но пламъците са лумнали неконтролириумо из къщата й. В събота при нея била сестра й, която почистила дома.

Двама сина има изгорялата старица – единият от тях живее със семейството си в Лиляче, а другият – който се грижи за нея, е във Враца. Домът на 85-годишната жена бил в покрайнините на населоното място.