Събития

Цялата история за глобеното семейство побойници, налетели на дете в клас

  15.10.2017 10:13             
Цялата история за глобеното семейство побойници, налетели на дете в клас

Съпрузи от Вършец трябва да платят 2 бона заради това, че през януари нахлули в класна стая и набили 14-годишно момче. Решението от на Берковския районен съд.

В боя дейно участие взел и наследникът на Детелина и Валери – 18-годишният Камен. Съдът постанови за  момчето „обществено порицание”.

Инцидентът стана на 30 януари в училище „Иван Вазов” във Вършец по време на урок по български. Преди това в междучасието Камен се скарал с 14-годишния Атанас. Момчетата си разменили по няколко юмрука. Звънецът бил, Атанас влязъл в час, а Камен хукнал към къщи, за да се оплаче на родителите си. Майката, бащата и битият тийнейджър хукнали към школото, нахлули в часа по литература и почнали да налагат седмокласника пред очите на децата и преподавателката. Вдигнала се голяма олелия и в стаята влетели няколко учители от съседните класове. Те успели да озаптят развилнялото се семейство и извикали линейка на пострадалия Антон. Детето било с кръвонасядания по лицето и охлузвания по шията. Докато доктори и учители се суетели около Антон, семейството побойници изчезнало. Малко по-късно полицията ги открила и срещу тях започнало разследване.

По време на съдебното дирене, магистратите освободиха бащата и майката от наказателна отговорност и им наложиха административно наказание – глоба.