Крими

Ограничения по пътищата в Северозапада днес

  15.10.2017 09:19             
Ограничения по пътищата в Северозапада днес

Във Видинска област временно са въведени следните ограничения за движението на автомобили.Ограничено е движението за камиони над 12 т. по пътямежду селата Динково и Ружинци поради частичен ремонт на асфалтова настилка.  Обходните маршрути от Видин за Монтана са по пътя Е79, през с. Добри дол, откъдето движението продължава по пътя през Лом до кръстовище с пътя Лом-Монтана. За движещите се в посока Монтана-Видин при кръгово кръстовище с път II-11 движението продължава през Лом до кръстовище с път III-112, посока Видин. На пътя от  с. Слана Бара за Видин пр км 24+990  поради аварийно състояние на мост се ограничава движението за автомобили  над 5 т. до края на годината.

Във Врачанска област е ограничено движението по пътя от Оряхово към Лесковец до границата с област Плевен за коли над 3.5 т, поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка. Обходния маршрут е от Оряхово през селата Селановци, Галово, Остров до границата с Плевенска област. Пътят от Ребърково към Люти дол  има стеснение в двете посоки и ограничение за движението на автомобили над 10 т  поради свлачищни процеси. В община Роман пътят в участъка от село Караш до село Хубавене е затворен за движение на коли заради активирало се свлачище. Обходният маршрут е  Роман-Ябланица-Осикова Лъкавица-Правешка Лъкавица-Караш за пътуващите от Роман за Караш. Ябланица-Роман-Хубавене за пътуващите от София и Ловеч. Ремонтни дейности се извършват по пътя Ребърково-Зверино-Елисейна, а движението е в едната лента поради пръскане на треви и храсти с химически препарати.    

В Монтанска област временно е ограничено движението по пътя  от Монтана за София през прохода Петрохан за автомобили над 12 т. Обходният маршрут е през Своге. Пътят през селата Дъбова Махала-Смирненски-Славотин-Студено Буче-Монтана и обратно е затворен за коли над 12 т, поради изпълнение на строително-монтажни работи. Шосето през селата  Замфирово и Пърличево има ограничено движение на коли над 12 т, поради пропадане на част от дясната лента и банкета. Движението е двупосочно в едната лента. Скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч, и е сигнализирана с пътни знаци.