Спорт

Вендета сложи край на „Селановски събор 2017”, събрал българи и украинци

  15.10.2017 07:48             
Вендета сложи край на „Селановски събор 2017”, събрал българи и украинци

57 състезатели от всички краища на България и Украйна се включиха в XI международен турнир по канадска борба „Селановски събор 2017” за мъже и жени, който се проведе вчера в оряховското село.

На дясна ръка в абсолютна категория при дамите шампионка стана Зорница Чекоратова от София. Нейни подгласнички са представителката на домакините Мирела Маринова и Мадлен Йорданова от столицата. В Топ 3 при мъжете пък влязоха Стоян Петков от АК Титан /Пловдив/, Борислав Бачев от АК Спартак /Благоевград/ и Георги Чолаков, който е съотборник на първенеца в надпреварата

Призьори на лява ръка при участниците до 80 кг са Георги Чолаков, Мартин Младенов от АК Адреналин /Сф/ и Владимир Младенов от АЕЦ Козлодуй. Медалите при над 80-килограмовите отидоха у Аспарух Тотев от АК Витоша /Сф/, Борислав Бачев и Стоян Петков.

На дясна ръка в категория до 70 кг победител е Радослав Скендеров от Спартак /Бл/, с подгласници Михаил Генчев от Витоша и Борислава Софрониев от АК Белоградчик. При състезателите до 85 кг Георги Чолаков от Титан изпревари в подреждането Борислав Бачев и Севгин Исмаилов от АК Русе. При над 85-килограмовите Стоян Петков се справи с конкуренцията на Аспарух Тотев и Ричард Спасов от АК Селановци 2006.

Вендетата от 6 мача на дясна ръка между Слави Славчев от домакините и Александър Петров от АК Витоша завърши 5:1 за кеф на многото зрители.