Събития

Откриха проекти за близо 15 000 лева в Очин дол

  14.10.2017 19:26             
Откриха проекти за близо 15 000 лева в Очин дол

Спортна площадка и кът за отдих за близо 15 000 лева бяха открити днес в мездренското село Очин дол. Двата обекта се намират в двора на Младежкия еко лагер или старото училище в селото. Спортната площадка е финансирана и изградена по програма ПУДООС, проект от Национална Кампания „Чиста Околна Среда”. На нея са изградени спортни фитнес уреди; извършено е озеленяване и облагородяване с дръвчета на прилежащите терени. Кътът за отдих е по програма „Малко местни инициативи” на Община Мездра. В този проект е включено изграждането на изцяло нова дървена беседка, както и ремонт на част от постройките около нея.

„Дейностите по двата проекта продължиха малко над 3 месеца. Очаквах всичко да приключи доста по-бързо, но се оказа, че теренът е доста труден за работа“, каза кметът на с. Очин дол Цветелина Христова. Тя допълни, че се наложило насипването на допълнителна пръст и подравняване, което се оказало решаващо и за двата обекта.

„Така на едно място някак си се получиха обосени кът за отдих а под него и спортна площадка с уникални уреди. Благодарна съм на Община Мездра,  на хората от селото, които се включиха в дейностите и на момчетата от ПП“Врачански Балкан“, без които може би още нямаше да сме завършили обектите.“, допълни Цветелина Христова.

Отец Тома от село Люти брод благослови новите придобивки,а след това секретарят на Община Мездра Севдалина Джамбазка, председателят на общинския съвет Яна Нинова и кметът на Очин Дол Цветелина Христова прерязаха лентата на двата обекта.

Секретарят на Общината Севдалина Джамбазка поздрави жителите и гостите на село Оин дол за новите придобки и им пожела: „Радвайте се и ползвайте тези прекрасни съоръжения. Пожелавам Ви още много такива инициативи, които ние от Община Мездра да подпомогнем и заедно с Вас да осъществим. Благодаря и на колегите от дирекцията на природния парк, които основно се грижат за базата тук.“

„Преди точно една година Общински съвет Мездра въведе едно ноу-хау, а именно да стимулира прекрасни инициативи като вашата, по места. Очин дол беше едно от селата които кандидатства. Комисията го одобри и полуи финансиране. Днес сме тук, за да видим резултата от вашия труд и идеи. Благодаря Ви, че сте създали това място, което се превръща в кътче от Рая, каквото е и вашето село“, каза при откриването на обектите Яна Нинова.

Сред официалните гости на откриването бяха директорът на ПП“Врачански Балкан“ Николай Ненчев и общински съветници.