Събития

Младежи заеха ръководни позиции за ден в Оряхово

  12.10.2017 12:20             
Младежи заеха ръководни позиции за ден в Оряхово

На 11 октомври Община Оряхово отново се включи в една от най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, а именно -  „Мениджър за един ден”.

Инициативата се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят.

За разпределението в община Оряхово, ученици от СУ „Христо Ботев” – гр. Оряхово попълниха автобиографиите си в раздела - „Мениджър за един ден”, където бяха посочили своите интереси и професионална насоченост.

Домакинът  – община Оряхово, получи възможността да покани своите мениджъри за един ден, ориентирайки се по техните автобиографии.

Чрез тази симулативна трудова борса на „Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.
Организирането на “Мениджър за един ден” бе едно приятно и полезно мероприятие, което е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Денят на служителите в общината бе изпълнен с прекрасни, положителни емоции, благодарение на учениците, проявили интерес към събитието: Диляна Русинова, ученичка от СУ „Христо Ботев” – гр. Оряхово, от 11 клас, която бе Кмет за един ден, Даниел Георгиев ученик от СУ „Христо Ботев” – гр. Оряхово, от 10 клас, който бе Председател на Общински съвет Оряхово за един ден, Денислава Димитрова, ученичка от СУ „Христо Ботев” – гр. Оряхово, от 11 клас, която бе Началник отдел „Екология” за един ден и Мила Боянова, ученичка от СУ „Христо Ботев” – гр. Оряхово, от 11 клас, която бе Началник отдел „ОСИД” за един ден.