Събития

„Кукурузени усмивки“ ще раздават в Селановци

  10.10.2017 16:58             
„Кукурузени усмивки“ ще раздават в Селановци

В оряховското село Селановци се подготвят за 12-то издание на Международния фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки". Събитието ще се проведе на 13 и 14 октомври, по време на празника на селото  - Петковден.

През тези два дни селановчани и гостите, които посрещат ще могат да се насладят на разнообразието от оживелите в танца автентични и осъвременени фолклорни носии, ритъма и вихъра на завладяващата енергия на българското хоро, както и да се запознаят с фолклора на други народи, или просто да се наслаждават на движението и танца, независимо от възрастта.

Фестивалът „Кукурузени усмивки” е една от малкото възможности да предостави сцена и на самодейните формации от района на Северозападна България, които нямат финансова възможност да представят себе си на голяма сцена. И всичко това по впечатляващ начин – с усмивка.

Освен нестандартния фестивал, селановският събор предлага различни мероприятия, които гостите могат да посетят по време на панаирните дни - празник в детската градина, спортен празник, включващ игри, крос и майсторски умения по колоездене, изложба на селановски творци,  народни борби, канадска борба, футболни срещи на ФК “Дунав 2016” Селановци с гостуващи отбори и тенис на маса.

За шеста година в рамките на селановския събор ще бъдат организирани  и “Дни на производителя”.

От осем години фестивалът „Кукурузени усмивки” е включен в националния културен календар.