Konkurent
ТДМ

Събития

Първа частна болница във Враца е пример за перфектна болница СНИМКИ

2017-10-07 07:00 7527 0

Първа частна болница във Враца е пример за перфектна болница СНИМКИ
Първа частна болница във Враца е пример за перфектна болница СНИМКИ Първа частна болница във Враца е пример за перфектна болница СНИМКИ Първа частна болница във Враца е пример за перфектна болница СНИМКИ Първа частна болница във Враца е пример за перфектна болница СНИМКИ Първа частна болница във Враца е пример за перфектна болница СНИМКИ

Първа частна болница във Враца е пример за добра практика и за това как едно лечебно заведение може да функционира правилно, установи репортерска проверка на „Конкурент“. Тя беше предизвикана от последните събития около финансовата обреченост на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца и твърденията на здравния министър проф. Николай Петров, че около държавната има частни болници, които й пречат, взимайки пациентите.

Първа частна болница е създаъдена от д-р Антонио Георгиев през 2007 г. и вече от 11 години работи повече от успешно на територията на Врачанска област. Често в трите бази на лечебното заведение идват и пациенти от Северозапада – Видинско, Монтанско и Плевенско. Клиниката има отделения по реанимация, ортопедия и травматология, ендокринология, ревматология – единственствено в Северозапада, гастроенетерология, физиотерапия и рехабилитация.

В петък, когато проверихме как работи ПЧБ се оказа, че капацитетът й е запълнен. Пациентите бяха доволни от грижите и твърдяха, че идват, защото им обръщат внимание и ги лекуват професионалисти. Цените, които се плащат, са същите като в държавната болница, а в много случаи и по-ниски.

В момента на обиколката ни в отделението по реанимация и ортопедия имаше 10 тежки случая на счупвания в областта на таза и инсулти. В отделението по ортопедия има 16 легла, по неврология и физиотерапия – над 30, 24 са леглата за пациенти във вътрешно отделение. За разлика от държавната болница, в стаите има безплатна телевизия, а не апарати за монети, хвалеха се пациенти.

Пърма частна болница във Враца работи безотказно, въпреки че вече шести месец не получава финансиране за разкритото през март ново отделение по вътрешни болести.

В ПЧБ работят 125 души – квалифициран персонал, който работи само в нея, а не на по още няколко места. През последната година в болницата правеха всички скенери на държавната МБАЛ, включително и спешните случаи по всяко време на денонощието. В частната клиника все още чакат 70 000 лева за тази подкрепа.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Спират водата във Враца утре - вижте къде и кога няма да тече от чешмите
2017-10-17 20:00
7 0
Във връзка с извършване на планирани строително-ремонтни дейности по проекта за Водния цикъл на Враца, утре -
Поредно признание за Златко Живков
2017-10-17 19:15
90 0
Кметът на Монтана Златко Живков беше отличен като кмет на голяма община с най-дългогодишен стаж. Наградата си управляващият в пети пореден мандат градоначалник получи в…

Отбелязваме десетата годишнина от членството на България в ЕС
2017-10-17 18:40
28 0
Информационни събития, посветени на десетата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС ще проведе на територията…

Слепите в Монтана подредиха кулинарна изложба
2017-10-17 18:00
114 0
Хората със зрителни проблеми, които са част от Съюза на слепите в Монтана, подредиха кулинарна изложба по повод Деня на белия бастун. 22 майсторки на…

актуален брой на вестник Конкурент