Крими

Петима от врачанска банда за трафик на дрога вече с обвинение

  05.10.2017 15:07             
Петима от врачанска банда за трафик на дрога вече с обвинение

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в седемчленна организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Враца и областта. Други двама , за които има доказателства, че са участвали в групата, се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Част от участниците бяха задържани на 3 октомври т. г. във Враца при специализирана операция на РЗБОП и Специализираната прокуратура със съдействието на жандармерията.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. При извършените претърсвания и изземвания по време на операцията по задържането такива вещества са открити у трима от участниците. В хода на разследването са използвани СРС.

Ръководителят на групата Николай Т. е вече осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини обаче, с постановление на разследващия прокурор, по новото дело му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 5 000 лв. Назначена тройна съдебно-медицинска експертиза установява, че след нанесен му през септември 2017 г. побой, той е получил тежка мозъчно-черепна травма и увреждания, които не му позволяват да живее в условията на арест.

Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания. Днес в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка задържане под стража на петия от задържаните участници - П.П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.