Събития

Ситуацията в болницата е критична

  05.10.2017 15:06             
Ситуацията в болницата е критична

Ситуацията с болницата е критична, предупреди д-р Емил Младенов, синдикален лидер на КТ "Подкрепа" в най-голямото лечебно заведение във Врачанско.

„Реанимацията вече няма капацитет да приема болни, тъй като няма достатъчно персонал. Обявено е 30-дневно предизвестие за стерилизационната. Когато тя спре да работи, това означава, че спират хирургията и акушеро-гинекологичното отделение. Хаосът и драмата са тотални“, предупреди д-р Младенов.

Утре ще стане ясно колко лекари и медицински персонал напуска. „Ако се сбъднат най-тежките прогнози, болницата ще бъде в невъзможност да обслужва пациентите. Това означава намаляване нивото на компетентност и липса на здравеопазване“, допълни още той.

Болните, които сега са приети, ще бъдат долекувани. Има обаче огромна вероятност нови болни да не се приемат, тъй като МБАЛ „Христо Ботев“ няма да има капацитет да продължи нормално, ако в петък тръгне вълна на масови напускания.

Припомняме, че стотици лекари, медицински сестри и персонал, както и хора, които не работят в болницата, излязоха днес по обед на протест в защита на МБАЛ "Христо Ботев". Митингът завърши с блоката на булр. "Втори юни".