Крими

Издирват с европейска заповед незаконно преминал границата иракчанин

  05.10.2017 13:18             
Издирват с европейска заповед незаконно преминал границата иракчанин

Районната прокуратура в Монтана издаде европейска заповед за арест на Х.С.Салех, осъден на четири месеца лишаване от свобода за незаконно преминаване на границата на страната, извършено повторно. През юни 2012 г. подсъдимият иракски гражданин – Х.Салех, влязъл през границата от Турция в България без разрешение на надлежните органи на властта.

Незаконното преминаване било осъществено в района на 315-та гранична пирамида през землището на с. Капитан Андреево. За това престъпление той бил осъден от районния съд в Свиленград на шест месеца затвор, изпълнение на което било отложено с изпитателен срок от три години, и глоба в размер на 200 лв.

Три месеца по-късно заедно с граждани на Мароко и Ирак, той отново направил опит за незаконно преминаване на българската граница в местността „Кресна“ в землището на Чипровци, но не успял поради намеса на граничните власти.  Х.Салех  бил осъден от съдът  в Монтана за извършено от него престъпление на четири месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим и да заплати глоба от 100 лв.

С приведеното в изпълнение предходно наказание, общият срок на лишаване от свобода за подсъдимия Салех е десет месеца.С издадената европейска заповед за арест осъденият се издирва за привеждане в изпълнение на наложеното наказание.