Крими

Антимафиоти блокираха Враца, има арестувани СНИМКИ

  03.10.2017 08:27             
Антимафиоти блокираха Враца, има арестувани  СНИМКИ

Акция на ГДБОП, областната дирекция и жандармерията се провежда в момента във Враца. Антимафиотите са започнали от ранни зори проверки , обиски и задържания на лица, свързани с организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщи главния секретар на МВР Младен Маринов.

Според  първоначални данни ударът е насочен срещу група, която се е занимавала с престъпна дейност, лихварство и разпространение на наркотици. Вече има задържани, открити са и веществени доказателства за престъпленията на групата, но от МВР обещаха да предоставят повече информация след приключване на акцията.

Във Враца има няколко места, на които се извършват проверки на коли и шофьори.Има задържани, провеждат се обиски, претърсвания и разпити.

„Съществуват организирани престъпни групи по най-различни дейности, но престъпността е различна от начина, по който е била структурирана преди 7-8 години, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. - Сегашните групировки са се специализирали в определена дейност,  но вече няма силови групировки.“

Според Спиридонов,  както във Врачанско, така и в почти всеки  друг регион съществуват престъпни групи, които тормозят местното население. Затова една от основните задачи на ГДБОП е  да елиминира тези банди.