Konkurent
ТДМ

Събития

МЕГАСКАНДАЛ: Враца "виси" с 11 000 000 лева

2017-10-01 17:45 7286 0

МЕГАСКАНДАЛ: Враца

Мегаскандал с изпълнението на проекта за водния цикъл във Враца е на път да избухне, след като днес кметът Калин Каменов обяви, че местната управа е задължена да върне 11 000 000 лева, дадени авансово на консорциума, натоварен със строителството на довеждащия водопровод от язовир „Среченска бара“.

„Преди месец получихме предупреждение от Министерството на околната среда и водите, че ако не възстановим преведените авансово 11 милиона, ще бъдем предадени на НАП. Питам: кой ще понесе отговорност за тези пари, които са дадени от предшественика ми, без да е имало разрешение за строеж на водопровода?“, попита Каменов. Той и депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев дадоха извънреден брифинг заради скандала, който се вихри от дни в Хасково.

Калин Каменов допълни, че е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като по водния цикъл са се изгубили не 11 лева, а 11 милиона. Кметът на Враца допълни, че разрешението за отпускането на средствата е дадено, без да има разрешение за строеж. Според Каменов: „парите са дадени с ясното съзнание, че няма да се строи скоро“.

Кметът на Враца публично попита висшето ръководство на БСП: „Очаквам каква ще бъде реакцията на БСП, след като е очевидно, че тези пари са подарени от техен член на консорциума. Сега всички ние, врачани, ще плащаме сметката и последствията от това безпринципно решение на моя предшественик“. По този начин градоначалникът публично хвърли вината към екскмета и настоящ депутат от БСП Николай Иванов.

Каменов допълни, че е отправил искане до Министрество на финансите за отпускането на безлихвен заем, за да предотврати изпадането във финансов колапс на община Враца.

Кметът на Враца не скри: „Очаквам не скандал, очаквам да се разрази мегаскандал. Защото трябва да се говори за безпринципните решения, вземани преди мен... Тези 11 милиона лева могат да потопят Враца като „Титаник“, предупреди кметът и припомчни, че в общинския бюджет, който е в размер на 42 000 000 лева няма средства, предвидени за погасяване на подобни задължения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
В новия брой на
2017-12-10 22:00
96 0
- Над 15 милиона даде държавата за бедни и болни в Монтанско; - Откриха интерактивен компютърен кабинет във врачанското училище „Васил Левски“; - Община Мездра…

Връщат телевизионния театър в Монтана
2017-12-10 21:00
112 0
Спектакли на драматичен театър „Драгомир Асенов” влизат в програмите на двете най-големи кабелни телевизии в Севрозапада. Монтанският театър ще покаже на малкия екран 13 свои…

Кмет благодари за заснет филм за читалищен юбилей
2017-12-10 20:00
184 0
Заснеха филм, посветен на 90-годишния юбилей на народно читалище „Фар – 1927” в Люти дол. „Заслугата е на местната инициативна група, а монтажът е дело…

Започна благотворителна кампания за храм
2017-12-10 19:00
135 0
Община Видин стартира благотворителна кампания. Инициативата, която започва в навечерието на коледните празници, е под наслов „Дар за храма”. Нейната цел е да се съберат…

актуален брой на вестник Конкурент