Крими

Бездомно куче нападна 6-годишно дете в Долна Кремена СНИМКИ+ВИДЕО

  26.09.2017 16:20             
Бездомно куче нападна 6-годишно дете в Долна Кремена СНИМКИ+ВИДЕО

6-годишно дете бе нападнато от куче в с. Долна Кремена. Инцидентът е станал около 13.30 часа вчера, съобщиха от пресцентъра на община Мездра.

Хората в селото твърдят, че агресивното животно е бездомно и не е от тяхно.

Силвия Симеонова, майка на пострадалото дете разказа, че с приятелка отишли да продават орехи.  Категорична е, че без причина животното се нахвърлило върху дъщеря й  Роксана и започнало да я хапе по врата и тялото.

„Приятелката ми опита да отскубне детето, но кучето не пускаше и дърпаше дъщеря ми за врата. Беше голямо куче –каракачанка. Не бе вързано, а се движеше свободно. Изпаднах в ужас и не можех да направя нищо. Приятелката ми риташе, буташе и блъскаше кучето, но то не пускаше детето ми и едва успяхме да го спасим.“, разказа майката.

След инцидента малката Роксана е била закарана в МБАЛ-Мездра. Раните й  са обработени и детето било освободено за домашно лечение. Свидетелите на случката са дали показания и по случая е образувано досъдебно производство.

Симеонова сподели, че след вчерашния инцидент детето е силно стресирано. Плаче без повод и не позволява никой да го доближи. Жената бе категорична, че бездомните кучета са голяма заплаха за хората в Долна Кремена.

Случката се разиграла пред дома на Цветан Ценов. По време на инцидента трудноподвижният мъж бил в дома си, но чул  писъците на детето и майката и излязъл. Той бе категоричен, че животното не е негова собственост. Не знае от къде е дошло, но от края на миналата седмица му дава храна и вода.

Жителите на с. Долна Кремена разказаха, че бездомните кучета често ги притесняват, дори нападат. Роза Филипова е една от многото потърпевши,  които са нападани от бездомни животни. Преди няколко месеца снахата на 66-годишната жена била нападната от куче.

Кметът на населеното място Анюта Маньовска заяви, че от години бездомните животни създават проблеми в селото:

„ Откакто съм кмет многократно съм сигнализирала за инциденти с нападения на бездомни кучета. Написах и докладна до кмета на общината. Многократно съм говорила и със собственика на приюта край селото, че настанените там кучета непрестанно излизат и са опасни за хората от селото. Той обаче твърди, че животните не са негови и отказва да ги прибере. Моите деца също са нападани от бездомни кучета и твърдя, че хората в селото се страхуват от тях.“, допълни  Анюта Маньовска.

Днес майката на 6-годишната Роксана -Силвия Симеонова посети и кмета на Община Мездра инж. Генади Събков в приемния му ден. Жената разказа за преживения ужас с нападението на детето. Майката сигнализира, че кучетата от приюта край Долна Кремена често се разхождат свободно и призова да се вземат спешни мерки за прибиране на бездомните кучета, защото хората в селото се притесняват за сигурността на децата си.

„Добре, че вече разполагаме със собствен приемник и имаме възможност бързо да реагираме при подобни случаи. След подаден сигнал от кмета на селото г-жа Маньовска, веднага е реагирано и агресивното куче е прибрано в приемника в с.Кален.“, сподели по случая кметът на общината.