Спорт

Карате клуб в Монтана се сдоби със своя зала

  26.09.2017 15:13             
Карате клуб в Монтана се сдоби със своя зала

Новоучреденият карате клуб Монтана 2017 откри своята спортна база. Тя се намира в сградата на бившия обувен завод. Тържествена света литургия отслужиха свещениците от местния храм – отец Емил и отец Николай.

„Когато видиш радостта в очите на децата, тогава забравяш за тежките моменти и вярваш, че направеното има смисъл и бъдеще”, каза отец Николай и освети спортния салон. На тържеството присъстваха кмета на община Монтана Златко Живков и председателят на общинския съвет инж. Иво Иванов, хора помогнали за изграждането на залата, много родители и деца.

„Радвам се, че проектът на Даниел Псалтиров успя. Още една спортна зала отваря врати в Монтана и пожелавам успехи на децата. Спортът учи много. Бъде силни и печелете медали”, с тези думи се обърна Живков към състезателите на КК Монтана 2017. 40 състезатели водят подготовка в новия клуб, под ръководството на Псалтиров. От следващата седмица негов помощник ще бъде Мая Благоева. „Благодаря на всички вас, които помогнахте, за да направим тази зала и да осигурим добри условия за тренировка на вашите деца”, каза сенсей Псалтиров.