Крими

Общински съветник и лидер на партия разпитван за наркоплантацията край Ракево ОБНОВЕНА

  22.09.2017 09:46             
Общински съветник и лидер на партия разпитван за наркоплантацията край Ракево ОБНОВЕНА

Общинският съветник в Криводол и местен лидер на реформаторите Христо Доков е един от задържаните и разпитани около разкритата наркоплантация край криводолското село Ракево, за която снощи първи съобщи konkurent.bg. Информацията ни за възможна  съпричастност на Доков към ожънатите 7 декара с канабис край бившите лозя край селото беше потвърдена от два независими един от друг източника.

Той е бил закопчан заедно с още няколко човека в момент, в който отивали да нагледат реколтата.

Акцията е проведена ювелирно от врачанските ченгета, които са работили съвместно с прокуратурата. Очаква се по-късно днес да има официална информация по случая. Неофициално се знае, че от снощи до ранните часове на днешния ден са извършени обиски на 12 адреса.

Припомням, че името на Христо Доков нашумя много миналото лято, когато лидерът на РБ се замеси в скандал с кмета на общината Петър Данчев. През юли 2016 г. градоначалникът Петър Данчев уволни балдъзата на Доков - Албена Иванова, като заместник-кмет, след което политикът му потърси сметка.

Общинският съветник е и един от големите арендатори на земеделски земи в Криводолско.

Според адвоката на Христо Доков, той самият бил подал сигнал за нивата с канабис. Юристът потвърди, че политикът е бил викан за справка в полицията и че се е сдобил със заповед за обиск. Адвокатът беше категоричен, че клиентът му няма нищо общо с реколтата от 7 декара канабис, които бяха открити вчера край бившите лозя на село Ракево.

Очаква се до дни политическата сила, която представлява Доков, да свика извънредна пресконференция по случая. Версията на реформаторите се различава доста от тази, с която към този момент разполага "Конкурент". Тя насочва уликите към друга политическа сила, както и към кандидат за кмет на Ракево.