Konkurent
ТДМ

Лайфстайл

Мъжете имат по-нестандартни сексуални интереси от жените

2017-10-13 04:10 449 0

Мъжете имат по-нестандартни сексуални интереси от жените

Редица сексуални фетиши, смятани за ненормални, всъщност са често срещани сред хората, сочи ново изследване, цитирано от „Индипендънт".

Проучването е проведено в Канада и е взело за основа петото издание на „Диагностичния и статистически наръчник за умствени отклонения", в който сексуалните интереси попадат в две категории - нормални и анормални.

Изследователите са анкетирали 1040 граждани на Квебек. На тях са зададени въпроси относно сексуалните им предпочитания, смятани за анормални в психиатричния наръчник.

От осем типа фетиши, смятани за нередни, четири се оказали нито рядко срещани, нито необичайни сред мъжете и жените в Квебек.

„Почти половината (45,6%) от анкетираните са заинтересувани от поне един тип сексуално поведение, което се смята за аномално, а 1/3 (33%) вече имат подобни изживявания", заяви един от авторите на изследването професор Крисчън Джойъл.

„Фактите предполагат, че трябва да узнаем кои са нормалните сексуални практики, преди да наречем някои от тях анормални", допълва проф. Джойъл.

От анкетираните, 35% се интересуват от воайорство, 26% - от фетишизъм, още 26% - фротеризъм, и 19% - мазохизъм.

Установена е и връзка между интереса и практикуването на мазохизъм и по-голямата сексуална задоволеност.

„Най-общо казано, мъжете са по-заинтересувани от такова поведение от жените. Това обаче не означава, че жените изобщо нямат такива интереси", допълва Джойъл.

„Има причини да вярваме, че резултатите от изследването в Квебек ще са много сходни с тези в Северна Америка и Европа".

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Сузанита пусна скандален пост в Instagram за Луна: Купих болната ни нация за 300 лв.! (СНИМКА)
2018-02-22 10:30
216 0
Сузанита си тръгна бясна вчера от годишните Lifestyle награди. Тя бе номинирана в категорията "Сензация на годината" заедно с Луна и "Шушана", които бяха основните…

Кои зодии са майстори в изневярата и кои ги хващат веднага?
2018-02-22 08:10
218 0
Ясно е, че хората не изневеряват, ако имат добри отношения с партньора си. На кого му е притрябвало да гони дивото, ако вкъщи си има…

Прави ли ни сексът по-умни?
2018-02-22 04:00
140 0
В някакъв смисъл е пълна мистерия защо физическите упражнения са толкова полезни за мозъка. Това е така, защото упражненията причиняват стрес и стресът е, разбира…

Софка затъна в борчове, завлякла над . . .
2018-02-21 19:30
419 0
Певицата Софи Маринова дължи хиляди левове на свои заможни приятели и познати, научи HotArena. Става дума за невърнати пачки от порядъка на 150 000 лева.…

актуален брой на вестник Конкурент