Събития

Росен Добрев: Очаквам конкретни действия от АПИ

  21.09.2017 08:53             
Росен Добрев: Очаквам конкретни действия от АПИ

Кметът на община Оряхово Росен Добрев публикува в личния си профил в социалните мрежи обръщение, чрез което обяснява, че очаква от Агенция "Пътна инфраструктура" конкретни действия по незабавния авариен ремонт на пътищата в общината.

Припомняме, че протест срещу изровените шосета е насрочен за утре - 22 септември. Той ще започне в 16 часа на входа на града, от бензиностанцията на "Петрол", а недоволните граждани ще преминат с шествие по централните ,улици и ще спрат на две места - пред общината и пред митницата, за да обявят своите искания.

Ето какво написа в социалните мрежи Росен Добрев:

Уважаеми съграждани,                                                              

За да избегна спекулации по темата, която започнах преди няколко дни, а именно лошото състояние на държавните пътища на територията на община Оряхово и последвалите действия за организация на "мирен протест", Ви уведомявам за следното:                                                                      

Ремонта и поддържането на пътища II-11; II-15 и III-306 се осъществява от Агенция "Пътна инфраструктура" - АПИ. След многократни сигнали за лошото техническо състояние на държавните пътища и проведени срещи с ръководството на АПИ, и непоследвали действия от тяхна страна, в личния си профил споменах думата "протест".

Това беше достатъчно, за да се сформира група, която организира такова събитие.

В качеството си на кмет на община нямам право да организирам и участвам в протестни действия. Моите правомощия са да дам разрешение, като посоча мястото и часа на неговото провеждане. С уведомително писмо №АО-94-1586-/1/20.09.2017 г. съм определил дата и място и съм дал съгласие за провеждането му.

Длъжен съм да уведомя, че действията ми по темата не са от вчера, и днес с Постановление на Министерски съвет са отпуснати средства на АПИ за спешна и неотложна рехабилитация на най-тежко компрометираните участъци. Очаквам в най-скоро време АПИ да не обяснява, че няма бюджет, защото от днес такъв вече е осигурен, а предприемане на действия за отстраняване на проблема.                  

Благодаря за гражданската енергия, която подпомогна за ускоряване на действията на институциите!

 

Б.р. Снимките на дупките по пътищата в община Оряхово са на Георги Николов, който оглавява протеста на недоволните граждани. "Конкурент" следи ситуацията и си запазва правото да информира своята аудитория за справедливия гняв и недоволство на жителите.