Крими

С палеж на дискотека плашат свидетел срещу Чоков

  20.09.2017 08:58             
С палеж на дискотека плашат свидетел срещу Чоков

Нов палеж разбуди тази нощ размирното врачанско с. Галиче. Подпалена била дискотеката „Грийн” , която е собственост на Веселин Веселинов Попов. Това е синът на прочутия не само в Галиче Веселин Попов-Лунгара, който в момента излежава 7-годишна присъда.

Малко преди 4 ч. неизвестен пироман  метнал  коктейл Молотов в заведението, а лумналият пожар почти напълно унищожил посещаваното заведение, в което по това време обаче нямало посетители. Според хора от персонала на дискотеката предната вечер и няколко дни преди това наоколо се навъртал един от охранителите на Чоковите имоти от с. Алтимир, известен с прякора си Ландърса.  

Избухналият пожар бил забелязан най-напред от охранител на дискотеката, който веднага подал сигнал на 112, но според него  пожарната от Бяла Слатина се забавила твърде много, докато огънят изпепелявал заведението.  

Днес пък Веселин Попов-младши трябваше да се яви като свидетел в спецсъда  по делота на Чоков и още четирима.  Самият той подозира, че именно това е причината да бъде предупреден по такъв брутален начин от хората на Чоков в селото.