Събития

Блатечки идва с премиерно заглавие първо във Враца

  19.09.2017 16:31             
Блатечки идва с премиерно заглавие първо във Враца

Лошото момче на родния театър и кино Асен Блатечки отново ще зарадва публиката във Враца. Предпремиерно представлението „Лъжата“ ще се изиграе първо в града под Околчица на 19 октомври, съобщи импресариото от продуцентска къща „Вива Арте“ Александър Александров.  Публиката в София ще види продукцията ден по-късно на сцена „Сълза и смях“, което е категоричен реверанс към зрителите във Враца.

Пиесата „Лъжата“ на френския драматург Флориан Зелер се превръща в световен театрален хит. Две двойки излизат на сцената, а между тях има приятелство, предателство, подозрение. Блестящ актьорски състав „облича“ емоциите, а на Асен Блатечки партнира актрисата с най-сините очи Койна Русева. Стефан Иванов и Милена Маркова допълват тази експлозивна смес от страхотни актьори на сцената, която ако пропуснете, ще съжалявате.

Алис е забелязала най-добрия приятел на мъжа си с друга жена и е изправена пред мъчителна дилема: трябва ли да каже на приятелката си какво е видяла, или не? Съпругът й Пол се опитва да я убеди, че е наложително да скрие истината и полага всички сили, за да докаже, че лъжата е истинско изкуство... Дали го прави, за да защити приятеля си? Или самият той има тайни за криене?... Или може би самата Алис има своя тайна и се опитва да го принуди да признае собствените си лъжи, за да прикрие своите? Трудно е да се каже... Някои истини е най-добре да бъдат казани. Или може би не?

Майстор като Борислав Чакринов е режисьор на комедията, която ще се изиграе на 19 октомври от 19 часа на голямата сцена на врачанския театър. Билетите за шоуто са по 8, 10 и 12 лева и вече се предлагат на билетната каса на ДКТ - Враца.