Крими

Чоков загуби още едно дело срещу най-върлия си опонент Тушинов

  19.09.2017 15:53             
Чоков загуби още едно дело срещу най-върлия си опонент Тушинов

Ценко Чоков загуби още едно дело, заведено срещу най-върлият му опонент във врачанското с. Галиче Веселин Тушинов. Веднага след местните избори през 2015 г., когато срещу Чоков за кметското място се бореше единствено Тушинов, вечният кмет на размирното село заведе дело в районния съд в Бяла Слатина срещу своя опонент.

Тушинов бе обвинен в клевета, за това че обиждал кмета и казал пред много хора в 37-ма изборна секция, че след изборите ще подпали  ромската махала на селото, ако там гласуват отново за Чоков.  Още преди процесът срещу Тушинов да започне, се знаеше, че секция с подобен номер в Галиче никога не е съществувал.

Вече в съда се разбра и от доста противоречивите и взаимноизключващи се показания на свидетелите, че набеденият за клеветник опонент на Чоков никъде не е отправял закани към ромите, които действително като един гласуваха отново за стария си кмет. Въпреки че ревеха непрекъснато от него и изцепките на малкия му син Мартин като заливаха полицията и прокуратурата с жалбите си.

Пред съдиите в Бяла Слатина иначе се явиха като свидетели в полза на Чоков братята Касъмови и други тартори от ромската махала. Веселин Тушинов обаче бе оправдан по всички точки от обвинението, но решението, естествено, може да се обжалва.