Спорт

Фиданин отрече за вражда с Ндонгала, пита лекаря за състоянието на конгоанеца

  19.09.2017 13:30             
Фиданин отрече за вражда с Ндонгала, пита лекаря за състоянието на конгоанеца

Футболистът на Ботев /Вр/ и бивш капитан на Локомотив /ГО/ Атанас Фиданин е позвънил ден след дербито между двата отбора да се осведоми за състоянието на Аристоте Фунду Ндонгала. Африканецът с френски паспорт получи неприятна контузия и бе заменен принудително след остро влизане на Фиданин. Направилият повторен дебют за Локомотив конгоанец е получил открита рана, но травмата му не е сериозна и той вече участва в тренировъчния процес, макар и на облекчен режим.

„Глупости са това, че съм вложил умисъл в сблъсъка с Аристоте. Разбрах от приятели в Горна Оряховица за коментари из форумите, че сме имали стара вражда, че сме се скарали за това кой ще изпълнява дузпите и т.н. Преди мача се поздравихме съвсем приятелски в тунела. Футболът е контактен спорт, не са изключени и такива ситуации. Последното нещо, което някога съм си помислял е да контузя противник, камо ли пък да го осакатя. Нали сме професионалисти и с това си вадим хляба. В неделя позвъних на доктора Мариян Марков, за да се осведомя какво е състоянието на Ндонгала. Той ми каза, че няма нищо сериозно и ще се оправи“, сподели Фиданин пред RegNews. Той изкара близо четири сезона в Локо /ГО/ и с поведението си заслужи доверието на съотборниците си за капитанската лента.

„Имах желание да остана в Локомотив. Нямах нужда от промяна, чувствах се като у дома си. Разбрах се за условията по личния си договор и се хвърлих в подготовката. В началото Сашо Димитров каза, че има нужда от моя опит, но след две седмици промени решението си. Сега се чувствам отлично в Ботев и смятам, че ще завършим в първата тройка“, коментира още Атанас Фиданин.