Спорт

Сила затвърди реномето си в ММА с 2 титли и сребро /Снимки/

  19.09.2017 10:41             
Сила затвърди реномето си в ММА с 2 титли и сребро /Снимки/

И тримата състезатели на боен клуб Сила, участвали в републиканското първенство по ММА в Пловдив, се прибраха с медали. При юношите квота за балканиадата взе Цветомир Тодоров /61 кг/, който за четвърти път стана шампион на България в конкуренцията на 7 опонента в категорията. Жребият бе благосклонен и изпрати врачанина на полуфинал, в който той се справи отлично като приключи срещата с ключ. На финала Тодоров успя да откаже своя опонент от варненския клуб Десант в края на първия рунд.

Павлин Воденичарски /70 кг/ също имаше късмет при тегленето на жребия. И той беше изпратен директно на полуфинал, който спечели служебно поради отказване на съперника му. На финала представителят на Сила надигра в първия рунд опонента си от Викингс Инс /Варна/, но в края на втората част не издържа и беше свален в нокдаун, а реферът спря срещата. Така Павлин се задоволи със среброто и до няколко дни ще стане ясно дали и той ще се подготвя с националния отбор за първенството на полуострова.

За първи път Сила изведе своя състезателка. Бившата атлетка Диянка Асенова от няколко месеца тренираше за надпреварата. Тя бе подготвена да излезе в клетката в категория до 52 кг при жените.

"Тъй като ММА все още е сравнително нов спорт, конкуренцията при дамите не е голяма. Асенова премина кантара, но на състезанието не се яви опонентка за нея. Въпреки това тя бе наградена от БФММА със златен медал заради положения труд. Диянка получи поздравления от президента на федерацията Станислав Недков-Стъки за куража и усилията в залата", заяви мениджърът на БК Сила Ивайло Русинов. Той и световният и европейски шампион по муай-тай Асен Асенов, който е съпруг на Диянка, продължават по план с подготовката й. Най-вероятно в началото на следващата година Асенова ще излезе на първото си състезание.

Средствата за подготовката и престоя в Пловдив на врачанските бойци бяха осигурени от министерството на младежта и спорта по програмата „Децата и спортният клуб“, по която БК Сила защити проект.  

В града на тепетата вицешампион при момчетата в категория 41.5 кг стана Атанас Георгиев от Върколак /Берковица/.