Свят

На 13 г. започна да пие, две години по-късно забременя, на 18 се пристрасти към хероина! Животът й обаче се преобърна, когато... (СНИМКИ)

  18.09.2017 22:20             
На 13 г. започна да пие, две години по-късно забременя, на 18 се пристрасти към хероина! Животът й обаче се преобърна, когато... (СНИМКИ)

34-годишната Джули Макадък от Великобритания е щастлива майка на четири деца и любяща съпруга. Отстрани животът й изглежда перфектен, но преди осем години всичко изглеждало по различен начин. Джули се усмихва щастливо, заобиколена от най-обичните си същества. Преди осем години обаче тя живее от доза до доза. На 13 години започва да пие, на 15 вече е бременна, а година по-късно употребява валиум и живее на улицата. На 18-годишна възраст посяга към хероина, пише „Мирър”.

„Израснах в градче близо до Глазгоу, родителите ми ме обичаха и се трудеха упорито, за да осигурят най-доброто бъдеще за мен и брат ми. Но на 12 години тръгнах по лошия път – пиех, пушех и бягах от училище”, спомня си Джули.

„На 13 вече не можех без алкохол, започнах да пуша хашиш. Правех ужасни неща, а когато си спомнех за тях, отново започвах да пия, за да забравя. На 15 посегнах към наркотиците, но за кратко. На 17 години бях бременна за втори път”, споделя още тя. На 18-годишна възраст Джули решава да се върне към нормалния живот и в продължение на осем години води безмилостна борба с пороците си. След поредната издънка обаче социалните отнели децата й. В центъра за лечение, където била настанена, се запознала с бъдещия си съпруг, с когото през 2013 година сключва брак. Завръщайки се в родния си град, двойката прибира и децата, които били поверени на родителите на Джули.

„Животът ми бе безнадежден, бях изгубена и никога не съм си помисляла, че мога да живея както сега”, казва жената.

След трудния период в живота си Джули и съпругът й създават благотворителен проект, който помага на хора в Глазгоу, изпаднали в безпътица.

Превод: БЛИЦ