Спорт

Уникално! 10-годишен дебютира с гол при мъже

  17.09.2017 20:59             
Уникално! 10-годишен дебютира с гол при мъже

Двубоят от втория кръг на областната мъжка пета дивизия във Врачанско между Огоста Б и Ботевъ /Брусен/ ще се запомни не толкова с убедителната победа на гостите, колкото с уникалния дебют на 10-годишния Антони Алексиев за домакините в официален мач, което е прецедент не само за Северозапада, а вероятно и за националния и световния футбол. Невръстният талант се появи на терена със самочувствие и зарадва с гол баща си – легендата на местния клуб Емил Тодоров-Ото и чичо си – кметът на община Хайредин – Тодор Тодоров. Две попадения за втория тим на Огоста вкара и Цветан Цветанов. Габриел Лисигерски пък наниза 5 гола за успеха на Ботевъ с 6:3. Веднъж точен бе и Ивайло Иванов.

Ботев /Попица/ продължи победния си ход и срещу Любимец /Търнава/. Дейвид Димов-Неймар реализира 2 попадения, по едно добавиха експрезидентът на Чавдар /БС/ Пламен Димитров, капитанът Николай Иванов и Мариян Бойков. Валери Василев направи 2 асистенции.

Ураган 33 /Софрониево/ надви Искра /Власатица/ с 4:3. Денис Димитров и Петър Петров вкараха по 2 гола. Гостите отчетоха кадри от школата на Ботев /Вр/. Владимир Грънчаров се разписа два пъти, точен бе и Преслав Петров.