Спорт

Жената на световен шампион прави дебют в ММА /СНИМКИ/

  15.09.2017 17:39             
Жената на световен шампион прави дебют в ММА /СНИМКИ/

Трима състезатели на врачанския боен клуб Сила ще участват в републиканското първенство по ММА. Шампионатът за всички възрасти ще се проведе на 17 септември в спортна зала „Строител” в Пловдив. Дебют при жените ще направи Диянка Асенова, която е жена на световния шампион по муай-тай Асен Асенов. Бившата атлетка ще се включи в надпреварата при 52-килограмовите. Първото място в нея гарантира квота за световното първенство.

„Дори обаче Асенова да я заслужи, тя няма да участва в надпреварата на планетата, тъй като тренира твърде отскоро”, заяви мениджърът на БК Сила Ивайло Русинов.

При юношите, в преследване на квота за балканиадата, се пускат Цветомир Тодоров /61 кг/ и Павлин Воденичарски /70 кг/. Първенството на полуострова за юноши и кадети ще се проведе на 20 октомври в Албания.

Подготовката на тримата врачани за държавния шампионат включваше и участие в семинар в Монтана, на който домакин преди дни беше ръководеният от Николай Цоков клуб Бойни спортове. Събралите се учиха тънкости от тайландеца Ажарн Гае.

Състезанието в Пловдив ще наблюдават всички възпитаници на БК Сила. Пътуването им е финансирано по програмата „Децата и спортният клуб” на ММС.