Събития

10 студенти и една ученичка получиха стипендия „Великов”

  11.09.2017 16:14             
10 студенти и една ученичка получиха стипендия „Великов”

10 момичета и момчета, които учат висше образование и една гимназистка са стипендиантите на доц. Борислав Великов тази година. За 14-та поредна година доцентът подпомага финансово студенти и ученици от регион Монтана.

За първи път това се случи през 2003 година, когато той  беше първи мандат народен представител на хората от региона. Всички младежи, които учат с негова помощ са отличници, но от семейства със скромни финансови възможности. До момента подпомогнати са над 50 момичета и момчета, някои от тях са разчитали на месечните стипендии 10 години – от ученическата скамейка до дипломата от университета, а доц. Великов е инвестирал в децата на Монтана повече от 110 000 лева лични средства.

Стипендиите не са спирани. Доцентът ги отпуска и през годините, когато не е част от народното събрание. Размерът на месечната помощ на студентите е 100 лева, а за учениците 75 лева.

Някои от дипломиралите се младежи са наети на работа  във фирмата на доц. Великов.

„За мен е важно поне една част от тези младежи да се върнат в Монтана, да работят тук, да отглеждат децата си тук, защото нашият град има нужда от умни и упорити млади хора. Макар че съм извън народното събрание, не съм се отказал от идеята за откриването на държавен професионален колеж в Монтана. Работя за това и се надявам и бизнесмените, които преди година ни подкрепиха, да не са се отказали”, подчерта доц. Борислав Великов.