Спорт

Ботев сломи Литекс и влезе в Топ 3 /СНИМКИ/

  11.09.2017 14:20             
Ботев сломи Литекс и влезе в Топ 3 /СНИМКИ/

Ботев победи с 1:0 Литекс на стадиона във Враца в среща от VII кръг на Втора професионална лига. Двата тима имаха в актива си по 11 т. и бяха съответно на шесто и осмо място. Успехът на момчетата на Сашо Ангелов ги изкачи на трета позиция, на точка зад лидерите Царско село и Локомотив /Сф/.

Мачът започна с разпокъсана игра, между двете наказателни полета, с много борба и тичане, без опасности пред вратите, с изключение на една възможност за домакините в 9-та мин., когато Тодор Чаворски от малък ъгъл стреля от въздуха, но вратарят Диян Вълков боксира топката. В 35-та мин. Кристиян Григоров засече безпощадно с глава центриране на Спас Георгиев от корнер и вкара за 1:0. Едва в 42-та мин. и гостите се престрашиха да погледнат към вратата на Христо Митов. Ударът от 35 метра на Христо Кирев не затрудни вратаря.

През второто полувреме  играта се отвори и стана по-интересна за зрителите. В 60-та мин. Боби Борисов отправи страховит шут, минал на сантиметри от сглобката на врататат. В 62-та мин. ловчанлии по чудо не изравниха, след като удар от 6 метра на Методи Костов бе спрян с тяло от защитника Деян Иванов. В 80-та мин. изстрел от фаул на Георги Търтов бе избит от Митов, който се разтегна максимално. Минута по-късно реферът вдигна червен картон на Тихомир Тодоров от Литекс.

За Ботев играха: Христо Митов, Атанас Димитров, Атанас Фиданин, Борислав Борисов /67 Атанас Кабов/, Деян Иванов, Емил Стоев /59 Илия Карапетров/, Ивайло Михайлов, Иво Харизанов, Кристиян Григоров, Спас Георгиев и Тодор Чаворски /73 Петър Альошев/.

За Литекс ритаха: Диян Вълков, Ангел Лясков, Георги Търтов, Ивайло Раденцов /75 Добромир Бонев/, Иван Иванов, Иван Турицов, Николай Христов, Петко Ганев, Тихомир Тодоров, Тонислав Йорданов /30 Методи Костов/ и Христо Кирев /56 Искрен Писаров/.

Сред зрителите на трибуните беше легендата на ловчанлии Николай Димитров-Джаич, чийто син Атанас Димитров защитава емблемата на Ботев.