Крими

Ценко Чоков отвръща на удара с компромати срещу свидетели

  10.09.2017 12:52             
Ценко Чоков отвръща на удара с компромати срещу свидетели

Готов да се измъкне на всяка цена от обвиненията на спецпрокуратурата, Чоков чрез защитата си прибегна и до компромати, с които сезира спецсъда на последното му заседение в петък миналата седмица. Адвокатите му поискаха проверка за изплащането на пътните разходи на официално призованите за разпит свидетели, които според Чоков са посочени предимно от гражданския ищец Веселин Тушинов. Според закона осребряването на пътните разходи става с билет и касов бон, а когато предвижването е с автомобил, това става с фактура от бензиностанция и талон на колата.

Тушинов е обвинен от опонента си, че на няколко курса до столицата редовно прекарвал с колата си само удобни за него свидетели. На последните обаче се изплащали суми неясно на какво основание. Затова адвокатите на Чоков внасят днес писмен сигнал до ръководството на спецсъда.

Подкрепяна от един изнемощял местен сайт, защитата на Чоков се радва, че от разпитаните досега около 30 свидетели от спецсъда, почти половината са се отказали от дадените си показания при предварителното разследване. Пропуска се обаче фактът, че прокуратурата започна проверка и по тези случаи, при които свидетели коренно променят показанията си и от жертви на Чоков и групата му, се превръщат едва ли не в негови последователи. В Галиче са напълно наясно как е станало това, част от обстоятелствата пък станаха известни и по време на последното заседание на спецсъда, както вече писа „Конкурент“.