Крими

Тероризират земеделци във врачанското с. Малорад

  09.09.2017 15:07             
Тероризират земеделци във врачанското с. Малорад

Пореден набег срещу частна собственост бил извършен във врачанското с. Малорад, след като неизвестни опитаха да унищожат нивата на земеделски производител и дори насочили пушка към главата му, съобщи БТВ. 24-годишният Светослав Георгиев още не може да се съвземе след терора, на който е бил подложен. Посред нощ, докато пазел семейната нива от 100 декара, каруци с коне нагазили в царевицата, а в главата си усетил опряно дуло.
„Само видях цевта на пушката. Човекът с качулката беше застанал встрани от мен, до камиона. Каза ми: „Ако се обърнеш, си мъртвец“, разказа Светослав Георгиев.
Семейството му обработва общо 700 декара. Той е категоричен, че не дължи никому нищо.
„Според мен нещата идват или от някой от конкуренцията от земеделците, или заради това, че не си плащаме охраната и сами се охраняваме, защото нямаме възможност да си плащаме“, коментира ситуацията Светослав Георгиев-баща.
Баща и син Георгиеви не крият притесненията си, че набезите срещу бизнеса им ще продължат.
„Ако уважаемите депутати, прокурори и полицаи си направят труда да отворят бюлетините от полицията, ще разберат кои са, те са едни и същи, по пет-седем човека от всяко село. Сигурно ще ни запалят и тракторите, сигурно ще ни запалят и базата, от тук нататък очаквам всичко, това е следващото Галиче“, коментира отчаян бащата  Георгиев.
Малорад придоби популярност като селото на ужасите, тъй като къщите със самотници са нападани по няколко пъти. От месеци полицейското управление в Бяла Слатина е без началник, а и никой не иска да става, заради размирни села като Галиче и Малорад.