Събития

Кметицата на Борован омъжи първородната си дъщеря за борец /СНИМКИ/

  05.09.2017 14:12             
Кметицата на Борован омъжи първородната си дъщеря за борец /СНИМКИ/

Кметицата на община Борован Десислава Тодорова омъжи първородната си дъщеря Лора Велчева. Врачанката сключи граждански и църковен брак с Мишел Михайлов от Горна Оряховица. Сватбената церемония се състоя на 2 септември във Велико Търново, а кумове на младото семейство бяха Ралица и Радослав Великови от старопрестолния град. Младоженците бяха венчани лично от кмета на общината Даниел Панов. След гражданския брак беше сключен и църковен в катедралния храм „Рождество Богородично“.
Около 200 души гости младоженците посрещнаха в местността Света гора край Велико Търново. По време на тържеството бяха изпълнени всички български традиционни сватбарски обичаи, а за доброто настроение и на събралите се погрижи оркестър от София.

Младоженците ще живеят в София.
Лора Михайлова е завършила магистратура в СУ "Св. Климент Охридски“ и работи в Изпълнителна агенция по лозата и виното към МЗХ.

Мишел Михайлов е с диплома от Национална спортна академия “Васил Левски“, многократен медалист от държавни първенства по борба и национал в свободния стил.

Десислава Тодорова пожела на младото семейство: 

"Любовта и животът са една приказка с общо начало и преплетени пътища, защото любовта е, която дарява живот! Любовта не е само миг от вечността, тя е безгранична и вечна. Когато пътищата се преплитат, когато искате да задържите мига завинаги, подарете си семейство създадено с Любов! Бъдете смели, отдайте се един на друг и ще постигнете много! Но не изгубвайте себе си, защото бракът не е любов с окови, не е затвор за личната свобода, не е капан за душите! Бъдете два бряга, но стройте мостове помежду си! Бъдете два океана, но свързани с твърда земя! Бъдете влюбени и като струните на китарата, бъдете способни да свирите заедно в хармонична мелодия, без да се заглушава уникалния тон на всяка струна! Бъдете честити! Честит празник, скъпи мои деца! Направихте ни безкрайно щастливи, скрепявайки с брак любовта си. Нека никой не може да разруши свещените връзки на брака ви и вие носите светлината в очите си, чак до сетния си дъх. Бъдете безкрайно щастливи! С цялата си любов и подкрепа Ви поднасям моите пожелания за безкрайно щастие и любов.".

ЧЕСТИТО НА МЛАДОЖЕНЦИТЕ!