Здраве

Как рожденият месец влияе на нашето здраве?

  02.09.2017 19:06             
Как рожденият месец влияе на нашето здраве?

Знаете ли, че според проучвания месецът на раждане може да окаже влияние върху нашето здравословно състояние и живота ни? Така например хората, родени през януари, могат да станат колектори – специалисти в събирането на дългове или брокери. Родените през февруари могат да постигнат успехи, ако се занимават с изкуство или работата им изисква повече креативност. Ако сте родени през март бихте могли да се занимавате с музика, да станете пилот, ако рожденият ви месец е април, то може да се издигнете високо в социалната йерархия. През май по-често се раждат политици и спортисти, докато през юни главни изпълнителни директори или учени. Родените през юли могат да се развиват в строителството и архитектурата, докато тези през август и октомври могат да се занимават с политика. Хората, родени през септември и декември, могат да постигнат успехи в академичните среди и медицината, докато тези през ноември е по-вероятно да встъпят в престъпни среди. Но как рожденият месец влияе на нашето здраве?

Януари

Хората родени през зимните месеци са по-малко холерични (амбициозни, с лидерски качества и темперамент) от тези, които са родени през други сезони. Предполага се, че това се дължи на по-малкото слънчево греене. Ето защо, може да страдате по-често от депресия и потиснатост. Ако сте родени през януари, за вас рискът от стомашни язви, запек, болки в кръста (при мъжете), сърдечни атаки, мигрена и проблеми с менопаузата (при жените) е по-голям. В същото време, мъжете родени през януари, страдат от проблеми с щитовидната жлеза 3 пъти по-рядко в сравнение с тези, които са родени през септември.

Февруари

Родените през февруари са с повишен риск от проблеми с щитовидната жлеза, остеоартрит, сърдечни заболявания (мъже) и тромбоза (жени).

Март

Всички хора, родени през пролетта, са подложени на хипертимия – повишена емоционална реактивност, като гняв, радост. Но ако сте родени през март, по-вероятно е да гледате оптимистично на живота. Мъжете, родени през март, могат да страдат от астма, катаракта и сърдечни проблеми. За жените рискът от ревматизъм, запек и артрит е по-голям.

Април

Мъжете, родени през април, са изложени на повишен риск от остеопороза, проблеми с щитовидната жлеза и астма. Жените може да страдат по-често от бронхит, остеопороза и са с повишен риск от тумори.

Май

Господата родени през този месец може да страдат от астма, депресия и диабет. Жените е по-вероятно да се сблъскат с остеопороза, запек и хронични алергии.

Юни

Родените през юни са позитивни личности, въпреки че са подложени по-често на циклотимия – промени в настроението. В някои редки случаи, циклотимията може да прогресира в психическо разстройство, като биполярно разстройство или маниакална депресивна психоза. Мъжете, родени през юни, са изложени на риск от катаракта, хроничен бронхит и сърдечни заболявания. Жените вероятно ще страдат от ревматизъм, уринарна инконтиненция и артрит. за мъжете, родени през първия летен месец, е с 34% по-малко вероятно да страдат от депресия и с 22% по-малко вероятно да страдат от болки в гърба. В същото време жените, родени през юни, са с 35% по-малка вероятност да имат проблеми с менопаузата и 33% по-малко вероятно да страдат от мигрена.

Юли

Хората родени през юли, е по-вероятно да страдат от астма, артрит, тумори и хронични болки в шията.

Август

Мъжете родени през август може да страдат от остеопороза, астма и проблеми с щитовидната жлеза, докато жените от ревматизъм, артрит и тромбоза.

Септември

Добрата новина е, че хората, родени през септември, октомври и ноември, не са подложени на риск от депресия или биполярно разстройство. Но ако вашият рожден месец е септември, трябва да се погрижите за здравето на костите и щитовидната жлеза. Мъжете могат да страдат от астма, а жените от тумори.

Октомври

Мъжете, родени през октомври, са подложени на риск от проблеми с щитовидната жлеза и мигрена. Дамите е добре да следят нивата на хемоглобина и холестерола, а за двата пола е добре да обърнат внимание на здравето на костната система.

Ноември

За мъжете родени през ноември рисковете от сърдечни и кожни заболявания, както и от проблеми с щитовидната жлеза са по-големи. Жените родени през ноември, могат да страдат от сърдечни пристъпи, запек или разширени вени, но менопаузата им ще бъде по-лека.

Декември

За жените родени през последния месец от годината е по-вероятно да страдат от астма, тромбоза и хроничен бронхит, докато за господата има повишен риск от катаракта, депресия и сърдечни проблеми.

Източник: az-jenata.bg