Лайфстайл

Най-неудачните професии за зодиите

  27.08.2017 19:43             
Най-неудачните професии за зодиите

Овен - Психолози и психиатри

Адът на земята би настъпил, ако всички Овни работеха като психолози и психиатри. Е, може би не Адът, но животът ни щеше да е пълна лудница. Овенът е зодиакалният знак, който съвсем не се слави като тънък душевед. От него може да се очаква да възседне коня, прескочи ров, да пробие дупка през ядрото на Земята до Австралия. Но да долови тънките психологически отсенъци или да нацели правилно мотивите за постъпките на хората – дори и на най-близките си – не очаквайте това от Овните. Адът за самите тях и свободолюбивите им души настъпва, ако ги затворите да работят в офис от 8 до 17 ч.

Телец - Актьори и комици

Господи, колко мъка би имало в един свят, в който всички актьори и комици са Телци! Джордж Клуни и Скалата са хубавци, Ума Търман – няма грешка, Меган Фокс е супер, а Амбър Хърд – направо прекрасница, но май една от най-талантливите актриси, родени под този знак, си остава английската кралица Елизабет II. Ако сте Телец, защо не станете банкер, сладкар, винар, градинар? Или дори модел – разбира се, не от онези, анорексичните, дето ядат салфетки. Салфетките не са храна за вас. Те са задължителни на масата, при това непременно да са от плат.

Близнаци - Готвачи и библиотекари

Като заговорихме за ядене, ето кое би било една от най-тежките драми на човечеството: ако всичките готвачи бяха Близнаци. Близнакът готвач прилича на диригент в края на симфония на Стравински, кухнята му – на бойно поле, в което всички са се изпоклали с тъпи ножове. Експериментални ястия от най-ужасните, гозби правени- недоправени и изхвърлени на боклука в пристъп на отчаяние – това очаква човечеството, ако талантливите Близнаци се посветят на кариера в кухнята. Най-депресираният библиотекар в света би бил Близнакът. Това по цял ден да мълчиш не е работа, а индианско мъчение.

Рак - Първопроходници откриватели

“Малка стъпка за човека – голям скок за човечеството” нямаше да има, ако бяхме оставили на тези луди глави, Раците, да ръководят експедициите на човечеството към новите територии. Безкрайната и чудовищна суетливост на Рака – “Взех ли всичко?”, “Ами ако…”, “Няма ли да е по-добре да…” не би подволила нито едно важно начинание да започне изобщо. Ракът трябва да е подготвен, да е огледал нещата от всички страни, което отлага до безкрай стартовия момент. Така слага юзди на въображението и дързостта, благодарение на които са направени едни от най-важните открития на човечеството.

Лъв - Учени и книжни плъхове

Отшелник, който френетично пише нещо и спори на глас сам със себе си, чорлав, забил нос във вонтящи епруветки и колби – нима виждате в този мухлясал инвивид Лъва? Ако това беше реалност и всички учени на света бяха родени единствено под този царствен знак, науката щеше да е жив зян. Учените щяха да прекарват повече време да се бият в гърдите и да се кипрят пред телевизионните камери, а работата им щеше да мине на заден план. Добре че има други области, в които да се изявяват, като изкуствата, архитектурата, образованието, инженерството и шоуиндустрията.

Дева - Свещеници и духовни водачи

Тежко ни и горко, ако всички духовни водачи бяха Деви. Търсите утеха и опрошение? Е, няма да ви се получи. Девата, с тази нейна свирепа взискателност, с непримиримостта си към грешките, с прословутото присмехулно трезвомислие, липсата на смирение и почти пълното отсъствие на фантазия би била един ужасен гуру за повечето хора. Сетете се за кардинал Ришельо и Майка Тереза и няма какво повече да говорим – разбира се, че и двамата са били Деви. В същото време сред най-добрите поприща за Девите са журналистиката, като социални работници, лекари и готвачи.

Везни - Касиерки и счетоводители

Депресирана от еднообразната работа касиерка, секретарка, потънала в мирова скръб – не може да прецени дали да влезе при шефа, понеже някой го търси спешно, или да спази нареждането “Никой да не ме безпокои”, счетоводител, страдащ от развихрена фантазия. Ако всички скучни и изискващи прецизност длъжности се заемеха от Везни, в света би настъпил такъв хаос, че дори и Страшният съд ще трябва да бъде отменен поради невъзможност да бъде организиран. Искате ли да видите наистина подтисната Везна, затворете я между 4 стени да работи сам-самичка по цял ден.

Скорпион - Сервитьори и бармани

Колко би подхождало на саможивия и мрачен Скорпион да шета между масите с табла в ръката. Да трябва да да общува, да обслужва десетки хора и на всичкото отгоре да е мил и отзивчив! Представете си армия от сервитьори – възкръснали адски изчадия от годините на соца. Това очаква човечеството, ако тази човеколюбива професия бъде поверена в мизантропските ръце на Скорпионите. Ако пък застанат да наливат напитки зад бара, ще има масови самоубийства на депресирани клиенти. Всяка работа, която не изисква интелектуални усилия, е убийствена за представителите на този знак.

Стрелец - Програмисти и чиновници

Каквито са мърлячи, само програми да пишат им дайте! На Стрелец не се поверява нищо, за което е нужна прецизност и концентрация върху детайла. Ако Стрелците бяха програмисти, фейсбук щеше да ни се стори тесен. Нито един сайт нямаше да работи като хората. Щяхме да се адаптираме, като свикнем с това, че за да се регистрираш, трябва първо да извършиш серия от несвързани команди, да влезеш и излезеш от програмата, след което да застанеш на един крак и да изпееш Марсилезата – което по незнайна логика може би би помогнало да се преодолее бъга в програма, създадена от Стрелеца. 

Козирог - Джазмени и художници

Самата същност на джаза – да импровизираш в реално време, без ноти и подготовка, малко убягва на Козирога. Такива неточности и измишльотини му се виждат хем отблъскващи, хем непонятни. Догматичната му същност не може да допусне безотговорни артистични изблици, каквито се изискват при творческата импровизация. Експерти по човешката душевност обясняват, че по-добре би било джазмените на бъдещето да са роботи, но не и Козирози. За Козирога подходяща работа е тази, в която може да прояви добрите си качества – работливост, постоянство и чувство за отговорност.

Водолей - Любовници и стихоплетци „

Има ли нещо по-малко романтично от Водолей, завлечен насила на моста на целувките, присвил опърничави устни под интензивния многозначителен поглед на любимата. По-скоро може да се очаква да вперят влюбен поглед в микроскопа или телескопа, отколкото в дълбоките очи на любимия човек. Ако всички любовници на света бяха Водолеи, японският проблем с това че днешните млади не правят секс, щеше да стане глобален. Хладното рационално сърце на Водолея не е в състояние да роди възторжен любовен стих. Освен като интелектуално упражнение в стихоплетство.

Риби - Икономисти и брокери

Световната икономическа криза би си намерила майстора, ако изведнъж всички банкери, икономисти и брокери се окажеха родени под знака на Риби. Това би объркало до такава степен икономиката, че нищо чудно тя да вземе да се оправи. Въпреки че Рибите нямат интерес и не са в състояние да се концентрират върху икономическите процеси, те са изключително ценни в други области. На тях им дай работа в здравеопазването, благотворителността, социалните служби. Тяхната ранима, чувствителна и благородна душа ще бъде напълно удовлетворена от подобно призвание.