Свят

Млад мъж изпи 150 хапчета против диария, влезе в тоалетна на хипермаркет и стана страшно

  22.08.2017 21:34             
Млад мъж изпи 150 хапчета против диария, влезе в тоалетна на хипермаркет и стана страшно

Зависимостта на 27-годишния Аарон Макефри към "Имодиум" станала толкова силна, че мъжът в крайна сметка е приел около 150 таблетки. След това той се сринал в тоалетна на хипермаркет в Манчестър, откъдето е бил откаран в болница по спешност. Лекарите обаче за първи път се били сблъскали с човек, който се е предозирал с лекарства против диария и не знаели как да му помогнат, пише в. Daily Mail. Наложило се медиците да чакат, докато лекарството напусне само организма, преди да изкарат мъжа от кома. Лекарите обаче си нямали ни най-малка представа колко това ще отнеме. Шест дни по-късно Аарон починал.

"Лекарите дори не са знаели как да помогнат на Аарон. Наложило им се е да звънят в друга болница, за да се консултират с колеги. Четири пъти му е спирало сърцето, докато е лежал в интензивното и са изпомпвали хапчетата от стомаха му", споделя интимната приятелка на покойния.

След трагедията с младия мъж медиците призовават властите да ограничат продажбата на медикаменти, съдържащи лоперамид. Работата е там, че в последно време във Великобритания това вещество е истински хит сред наркоманите. В големи дози то води до еуфория, затова и случаите на предозиране са чести.

Превод и редакция: БЛИЦ