България

Плъзна опасен "весел чай", пълен е с отрова за мишки!

  22.08.2017 21:21             
Плъзна опасен \

При спецакция на "Криминална полиция" под тепетата бе разбито нелегално наркодепо. То се е намирало на улица „Крайречна“ в квартал Столипиново. Операцията се е провела преди няколко дни и е ударила директно наркосделка, която се е провеждала в апартамент на последната улица в махалата. Специализираните части взломили апартамента и се натъкнали на 68-годишен иранец на име Ага и съучастника му Георги, чието било жилището, пише marica.bg. При обиска са открити 1,5 кг от така наречения „весел чай“, който прилича на марихуана, ефектът е мълниеносен, а веществата, използвани за синтеза му, са много опасни. Иранецът е носил 17 000 лева, които да размени за наркотика. В дома му са намерени още 11 000 лева. Двамата са задържани с постановление на Окръжна прокуратура.

Според Северина Люцканова - психолог в Общинския съвет по наркотични вещества, това е изключително опасен наркотик. Използва се отпадъчна марихуана, билков тамян или някаква тревна маса, които се напръскват с едно много опасно вещество - "AB Pinaca". Използват още препарати за хлебарки, отрова за мишки, химикали, които се слагат в асфалта. Най-новите дроги, дизайнерските, се разработват на база на вече съществуващи наркотици, които са забранени от закона. Дилърите и "готвачите" променят една от молекулите на вече съществуващо вещество и то вече е ново, защото химичният му състав е променен. Така подобни субстанции заобикалят закона и влизат по-лесно в страната. Продават се свободно по интернет като соли за вана и различни други подобни.

Този чай е много опасен за младежите. Миналата година дори има един смъртен случай в България. Някои хора го продават и казват, че това е марихуана, примесена с билков тамян. Слава Богу, в България няма много смъртни случаи, но има много лица, попаднали в токсикологията.

Blitz.bg