Спорт

Тоци е невинен! Доказа се! Първите му думи в „Конкурент“!

  22.08.2017 14:57             
Тоци е невинен! Доказа се! Първите му думи в „Конкурент“!

Треньорът Анатоли Тонов-Тоци е НЕВИНЕН по обвиненията в „черно тото“, узна „Конкурент“. Решение на Дисциплинарната комисия към българския футболен съюз от днес гласи: „Предвид сезиране от Треньорския комитет при БФС и съдебно решение на Специализиран наказателен съд, ДК възстановява треньорските права на Анатоли Тонов“. Същото се отнася и за Красимир Мечев.

На 23 март Дисциплинарната комисия спря правата на двамата заради разследване срещу тях от Специализирана прокуратура на Република България. Те бяха обвинени за участие в престъпна група за манипулиране на мачове по чл. 321 от Наказателния кодекс и наказани по чл. 46 от Дисциплинарния правилник на БФС заради установено по надлежния ред „неспортно противоправно влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща“. По това време Анатоли Тонов водеше Първа Атомна /Козлодуй/ в Северозападната Трета лига. Делото срещу него и Мечев влезе в историята като първото у нас за организиране на престъпна група с цел манипулиране на резултати.

„Бяхме оправдани на първа инстанция, но тогава не излезе никаква информация, за разлика от широко тиражираните обвинения срещу нас. В петък получих окончателното решението на съда, постановено след изтичането на срока за обжалване от страна на прокуратурата на първоначално постановеното. Веднага внесох в БФС молба за възстановяне на правата ми. Всичко приключи, но огорчението в мен остава. Цялата ситуация беше изключително неприятна, защото е много трудно да се изчисти опетнено веднъж име. Хората, които ме познават знаят, че обвиненията бяха нелепи. Жалкото е, че след подобно дело трудно ще си намеря работа, но да имам живот и здраве, надявам се да успея“, каза първо за „Конкурент“ Анатоли Тонов. Той допълни, че се консултира с адвокатите си относно завеждането на дело за пропуснати ползи. Вариантите са да съди държавата в лицето на Специализираната прокуратура и/или БФС.