Крими

Данчо Пръча поиска да го пуснат от затвора

  22.08.2017 14:53             
Данчо Пръча поиска да го пуснат от затвора

Излежаващият 8-годишна присъда във врачанския затвор Йордан Тонов, по известен като Данчо Пръча, е поискал предсрочно освобождаване. Молбата си известният затворник депозирал чрез адвоката си до окръжната прокуратура във Враца. За да се събере комисия по този случай обаче, от там върнали молбата до ръководството на пандиза и поискали подробна справка каква част от присъдата си е излежал Тонов, колко му остава да бъде зад решетките и какво е било поведението му досега.

След продължил няколко години процес Тонов бе признат за ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, сводничество и рекет заедно с Митьо Очите. Наказанието му бе потвърдено на трета инстанция в края на 2015 г. По закон след това властите в двуседмичен срок трябваше да приберат мафиота зад решетките. Останалите от бандата бързо са пратени на топло.

Малко преди да го приберат, Пръча представя документ, че заради усложнения след счупване на лявата му ръка не може да лежи в затвора. Така наказанието му бе отложено с решение на прокуратурата. В началото на юни 2016 г.  Данчо Пръча все пак набързо бе пратен във врачанския затвор да си лежи присъдата.