Спорт

Каменов – обмисляме да подадем контестация, Ангелов – няма време за драми, Жечев – загубихме 2 т.

  21.08.2017 21:41             
Каменов – обмисляме да подадем контестация, Ангелов – няма време за драми, Жечев – загубихме 2 т.

Кметът на Враца Калин Каменов, който е и председател на УС на футболния Ботев не спести критиките към играчите след мача с Несебър.

"Афектиран съм, защото отборът се представи много слабо. През второто полувреме съдиите и в частност страничният по нашата атака влезе в тона на безобразната игра и отсъди няколко несъществуващи засади. Ще прегледаме видеозапис от спорните ситуации и обмисляме с екипа да подадем контестация. Но какво от това? Една жалба няма да промени резултата и няма да скрие факта, че днес Ботев беше безобразно слаб. Недоволен съм от липсата на желание за игра, та ние нямаме точен удар към вратата с изключение на гола, който вкарахме. При срещи с отбори като Несебър, който беше напуснат от доста футболисти, липсата на желание за изява не може да не ме притеснява, защото отборът ни има качества. Казах на футболистите и треньорите още в тунела, че трябва да се засрамят от днешния мач, защото с такива игри не можем да вървим към високите цели. Аз не искам отборът ми да се представя по този начин, не искам да виждам повече такъв Ботев", заяви Каменов.

Старши треньорът на врачани Сашо Ангелов каза, че няма време за драми.  

"Проспахме първата част, въпреки че на почивката резултатът беше в наша полза. Не искам да виждам повече такова полувреме. Попречи ни и дефанзивната тактика на противника, но и това че не използвахме силните си качества - нахлувания по крилата и бърза контраатака", заяви Ангелов. Той дипломатично се измъкна при въпроса за трите спорни засади, които бяха отсъдени в ущърб на Ботев след почивката.

"Защо не интервюирате съдиите след такива ситуации. Според мен засади нямаше, но реферът ги е отсъдил. Какво да направя? Ако реагирам - ще гледам следващите няколко мача от трибуните! Нямаме време за страдание. Идва следващият мач, в който трябва да променим нещата", каза още наставникът на Ботев.  

Треньорът на гостите Николай Жечев съжали, че отборът му е изпуснал победата.

"Получи се здрав мач, в който взехме една, но загубихме 2 т. Особено през второто полувреме направихме добри атаки, които не успяхме да завършим с удар и гол. Работим точно над това, защото нямаме резултати. Твърдя, че играем добре, въпреки че бяхме напуснати от доста играчи през лятото, а настоящите имат нужда от време. Нашите цели са да се утвърдим във Втора лига. Бяхме разузнали добре противника и знаехме, че ще ни атакува по крилата, затова ги затворихме и не им дадохме много възможности. Голът в нашата врата падна, защото не се подредихме правилно при статично положение", коментира Жечев.