Спорт

Ботев /Вр/ и Несебър си поделиха точките /СНИМКИ/

  20.08.2017 21:52             
Ботев /Вр/ и Несебър си поделиха точките /СНИМКИ/

Ботев /Вр/ и Несебър завършиха 1:1 в V кръг на Втора лига. Първата възможност в срещата бе за домакините в 15-та мин., когато Боби Борисов пусна към Спас Георгиев, чийто удар не затрудни стража на гостите. В ответната атака Емануил Манев се опита да изненада Христо Митов, който се оказа на мястото си. Непрекъснатите опити на врачани да пробият сгъстената защита на Несебър така и не донесоха успех почти до края на полувремето. Гостите пък можеха да открият резултата в 30-та мин., когато само неумелата игра на Стамен Ангелов не му позволи да накаже грешка в центъра на защитата. В 43-та мин. при изпълнение на ъглов удар Деян Иванов скочи най-високо и с глава насочи топката в левия страничен стълб. Тя се отби и попадна в мрежата за 1:0. Във 2-та мин. на продължението Диян Молдованов можеше да изравни, но свирепият му шут от 40 м беше спасен от вратаря Митов.

След почивката гостите започнаха много по-активно. В 48-та мин. Галин Димов стреля технично от границата на наказателното поле и Митов със страхотен рефлекс изби в корнер. В 53-та мин. обаче стражът на домакините нямаше шанс срещу шутът на Емануил Манев от фаул и резултатът беше изравнен - 1:1. До края на мача и двата отбора се опитаха да постигнат победата, но и така не създадоха реални шансове за отбелязване на гол.

За Ботев играха: Христо Митов, Атанас Димитров /46 Даниел Гаджев/, Атанас Фиданин, Борислав Борисов, Деян Иванов, Емил Стоев /69 Янаки Смирнов/, Ивайло Михайлов, Иво Харизанов, Илия Карапетров /57 Тодор Чаворски/, Кристиян Григоров и Спас Георгиев.

За Несебър ритаха: Мартин Димитров, Стамен Ангелов /88 Стоян Вълчев/, Нуретин Пискюлю, Диян Молдованов, Джуниет Али, Николай Костов /46 Симеон Баев/, Галин Димов, Емануел Манев, Дженг Зиксянг, Жак Пехливанов и Иван Колев /73 Валентин Йосков/.