Спорт

Шампанско без сълзи за Върбово, триумф с исторически трофей

  17.08.2017 13:06             
Шампанско без сълзи за Върбово, триумф с исторически трофей

Ботев /Върбово/ спечели първия Летен турнир в историята на АМЛФ. Командата на Евгени Деянчичов разби във финала ФК Зебра с 6:2 /3:1/ и гръмна шампанското при награждаването. Интересно е, че отборът, създаден от софиянци с родови корени от видинското село в община Чупрене, завоюва и първата купа на прясно създадената Аматьорска Мини Футболна лига през 2009 г.

Триумфа постигнаха Силви Стоилов и Марио Кумбански – вратари; Ангел Пашкулев, Борис Младенов, Божидар Карамфилов, Любомир Йорданов и Стефан Станковски – защитници; Александър Живанкин, националът по мини футбол Дени Костадинов, Юли Спасов, Станислав Евлогиев и Мартин Стоев - полузащитници и нападатели.

В срещата за 3 място FC Fiesta надви Balkanika с 3:1.

По пътя към титлата върбовци постигнаха 5 победи и допуснаха едно поражение. Още на старта в груповата фаза Ботев шокира съперници и фенове на лигата с 21:1 срещу Торбалан. Последва оспорван двубой с ФК Стъргел, който бе загубен с 2:3, въпреки тоталния натиск в последните минути от страна на Върбовската чета на Деянчичов. В третия кръг бе постигната нужната за класиране победа срещу ФК Пирогов с 4:1. В този мач показа класа като вратар и мениджърът Евгени Деянчичов.

На 1/8-финала на пътя на Ботев се изправи пак ФК Пирогов, този път успехът бе още по-категоричен – 6:1. Върбовци нямаха проблеми и на четвъртфинала, спечелен с 5:0, поредната жертва се оказа Дружбай. Наказателната серия продължи и на полуфинала. За 5:1 срещу Balkanika се разписаха Станислав Евлогиев на два пъти, Александър Живанкин-Хертата, Божидар Карамфилов и Неделиан Костадинов.

Все още не е ясно къде се подвизава Ботев /Върбово/ през есента. Отборът изпадна от Висшата лига на АЛМФ след драматичен бараж, но има индикации, че 1-2 отбора от ВЛ са пред отказване. Ако това стане момчетата на Евгени Деянчичов най-вероятно ще получат уайлд кард от организаторите за участие в най-престижното първенство на лигата.