Спорт

Най-добрите в снукъра дойдоха във Враца ВИДЕО И СНИМКИ

  16.08.2017 17:08             
Най-добрите в снукъра дойдоха във Враца ВИДЕО И СНИМКИ

Най-добрите играчи и треньори в България по снукър дойдоха във Враца, за да убедят младите хора в предимствата на джентълменстката игра. Братислав Кръстев, който спечели финалния "Мастърс турнир" за сезона от календара на българската снукър федерация и единствен лицензиран треньор у нас проведе обучителни и разяснителни сесии за правилата, историята, най-добри постижения на играчи, актуален ранкинг и интересна информация за развитието на световния и български снукър.

„Тук сме, за да покажем на младите предимствата на тази игра и да им дадем насоки. Идеята ни е младите хора да практикуват снукара, за да не се занимават със съвременните „изкушения“ като алкохол, дрога, цигари и безкрайно губене на времето в интернет“, каза Красимир Киров, ръководител на кампанията.

Кметът на Враца Калин Каменов откри събитието.

„Благодаря на всички, които сте с нас и ни помагате във Враца с тази страхотна инициатива. Снукърът е спорт, при който трудно можеш да се контузиш, освен това е тих, джентълменстски начин да премериш сили с противник, без да е необходимо да се демонстрира сила. Надявам се той да има все повече почитатели и последователи в България", каза градоначалникът.

Повече четете във в. "Конкурент".

Вижте и видеото: