Свят

Възрастна двойка направи рядка двойна евтаназия, за да докаже, че истинската любов не е мит!

  16.08.2017 07:59             
Възрастна двойка направи рядка двойна евтаназия, за да докаже, че истинската любов не е мит!

Възрастна двойка почина, държейки ръце и заобиколена от най-любимите хора, след като си направи изключително рядка евтаназия. Ник и Треес Елдерхост, и двамата на 91 години, починаха в родния си град Дидам, Холандия, след 65 години брак, И двамата били с влошено здраве през последните пет години, докато г-н Елдерхост не получил инфаркт и частична парализа в следствие от него през 2013 година.

"Ходенето започнало да затруднява и съпругата му, която също така страдала от загуба на паметта. "След време стана ясно, че няма да издържат прекалено дълго", коментира дъщерята на двойката.

"Лекарят бе убеден, че майка ни ще бъде все още затруднена психически. И все пак, ако баща ни почине, тя ще стане напълно неориентирана и ще приключи в старчески дом. А това е нещо, което тя избягва цял живот. Да умрат заедно бе тяхното единствено желание", споделя едната дъщеря.

Другата добави: "Те си дадоха една силна целувка и починаха държейки ръцете си. Както си пожелаха". Холандия стана първата страна където евтаназията е напълно легална от 2002 година, но въпреки това остава рядкост двойка да поиска да си отиде заедно.

Превод и редакция: БЛИЦ