Събития

Откриха инвестиция за 3 500 000 лева във Враца СНИМКИ

  15.08.2017 19:22             
Откриха инвестиция за 3 500 000 лева във Враца СНИМКИ

Инвестиция за 3 500 000 лева беше открита днес във Враца. Лентата на новата производствена мощност на "Чех Пласт" беше прерязана от кмета на града Калин Каменов и собственикът на фирмата Димитър Иванов. Врачанският митрополит Григорий измоли благодат и благополучие за дружеството от името на десетките приятели, съмишленици и бизнес партньори, дошли на събитието, което се случи на един от най-важните християнски празници Голяма Богородица.

"В дните, когато чуваме за изоставени имоти и разруха, с радост приемаме подобно събитие, защото то ще даде не само нови работни места, но и благоденствие не само за заетите във фирмата, но и за целия град", отбеляза митрополит Григорий.

"Днес е голям ден за Враца - не само заради Голяма Богородица. Вторият повод, който ни събра днес, е специален. Даваме началото на инвестиция от около 3 500 000 лева, половината от които са европейски пари, а другите средства - инвестиция на фирма "Чех Пласт". Поздравления за създаденото от г-н Иванов и всички негови съмишленици. Нека Богородица пази вас и семействата ви, а с божията помощ да направите, така че да имате много поръчки, които да успявате да изпълнявате", каза кметът Калин Каменов. Той припомни, че благодарение на направената инвестиция източната промишлена зона е заприличала на индустриална част на съвременен европейски град.

Собственикът на "Чех Пласт" Димитър Иванов припомни, че врачанският кмет е първият, който за разлика от свои предшественици е изпълнил предизборното си обещание и е асфалтирал улицата, по която се стига до фирмата. Шефът на дружеството припомни преди да отреже лентата, че идеята да изгради новата мощност е от 10 г. "През 2007 г. започнах изкупуване на парцелите срещу базата, където се намираме сега и да подготвям изпълнението на разширението, но последвалата световна криза и сериозния спад в строителството забавиха плановете ни. Но сега, 10 години по-късно всичко, което бяхме планували вече е факт дори и повече. С излизането на европейските пазари се оказа, че алуминиевите прозорци са интересни за западните пазари, затова в проекта по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност", процедура "Подобряване на производствения капацитет на предприятията" включихме и линия за алуминиеви прозорци," припомни Димитър Иванов. Той благодари на всички дружества, участвали в реализирането на намерението и превръщането му в реалност.

Благодарение на изпълнения проект "Чех Пласт" е повишила качеството и е увеличила производителността съответно на цех ллуминий - 1,7 пъти и на цех PVC - 2,5 пъти. За разполагането на новите линии и коренната промяна в междуоперационния и междуцеховия транспорт се е наложило проектирането на новата производствена-складова част, покрит склад за палетизирани алуминиеви профили и дострояване офисна част, стана ясно преди откриването.

След официалната част, гостите опитаха от напитките и мезетата, които бяха в изобилие, а за настроението се погрижи танцов ансамбъл "Мездра".

Четете повече във в. "Конкурент"