Лайфстайл

Цензурираха зърната на фолкпевица

  14.08.2017 13:35             
Цензурираха зърната на фолкпевица

СЕМ наложи цензура на певицата Лорена, която направи дует с колегата си Галин. Двамата пуснаха дуетното парче „Нощта гърми”, а на независимия специализиран орган му отне само ден да съзре нередност и да спре излъчването на видеото. Причината – зърната на фолкаджийката, които се показват така явно под ефирната й нощничка, пише "ШОУ".

Общото парче на тийнидола и колежката му Лорена се прие повече от добре. Само за едно денонощие навъртя близо половин милион гледания. Заради цензурата обаче всичко изчезна. Екипът оправи вулгарните, според СЕМ, кадри и пусна наново клипа. Броячът се включи отново, но без да са запазени предишните споделяния и гледания. Така клипът има доста малко наброй преглеждания, предвид факта, че го изтриха в пиковия му момент.

Интересно е обаче, че видеото е цензурирано единствено от „Пайнер”. Нецензурираната версия продължава да се излъчва в канала на „Хит микс” – музикалната компания на композитора Оцко, който продуцира Лорена. Изглежда зърната на Лорена не са проблем за македонския хитмейкър, нито пък за СЕМ.

Лорена е една от младите надежди на фолка. Нейната най-добра приятелка – певицата Галена, я запознава с Оцко и му предлага да пробват да направят нещо. Тя взе, че се превърна в звезда само за една година и вече катери лидерските позиции във фолккласациите.

Заради разголени и вулгарни кадри „Пайнер” и друг път е имал проблем със СЕМ. Припомняме, че заради клипа на Яница „Върнах ти го” и вулгарните кадри, наложиха глоба от 10 бона. Срещу певицата бяха подадени няколко сигнала, докато най-накрая съветът за електронни медии обърна внимание.

Фирмата се опарила и от мераците на Десислава да си върне предишните позиции. Тя представи видеото „Започваме на чисто”, което има препратки към индустрията от типа „18+”. Само фактът, че още в началото на клипа Деси се е заснела с разрязана диня между краката, която всички знаем на какво прилича, шокира почитателите й. По-нататък клипът става по-перверзен, когато две девойки си поделят хотдог, който ядат едновременно от двете страни и страстно хапят наденицата в него. Кулминацията идва, когато си разливат майонеза по лицето.

Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"