Спорт

U17 на Монтана си идва от Банско с победа срещу "смърфовете"

  13.08.2017 13:24             
U17 на Монтана си идва от Банско с победа срещу \

U17 на Монтана завърши с победа лагера в Банско, на който беше благодарение на отличното взаимодействие между българския футболен съюз и министерството на младежта и спорта. В последния си спаринг възпитаниците на Ивелин Паскалев се наложиха с 3:1 над връстниците си от Локомотив /Пловдив/. С два гола за успеха се отчете Любомир Веселов, а веднъж точен бе Николай Събчев.

В курортното градче монтанци имаха още 2 проверки. Те остъпиха с 0:2 от Лудогорец с попадения в края на полувремената и направиха 0:0 със Славия.

„В нападение има още много върху какво да работим, но ние градим нов отбор. Разполагаме с много талантливи момчета и се надявам те да заменят достойно преминалите при старшата възраст”, заяви треньорът на Монтана Ивелин Паскалев. От отбора, който през миналия сезон се класира на 11-о място в U17, са останали едва 6-има футболисти. Сред новопривлечените пък е бившият голмайстор на U15 на Ботев /Вр/ Алекс Иванов.

Днес на лагер в Сливен замина именно U15 на врачанския клуб. Момчетата на Лукан Луканов ще се подготвят 10 дни по програмата на БФС за развитие на детско-юношеския футбол, финансирана от ММС. През това време те ще имат двуразови тренировки и контроли с Етър /Велико Търново/, Черно море /Варна/ и Верея /Стара Загора/.